Baca yangınlarına dikkat !

Baca yangınlarına dikkat !

İtfaiye Teşkilat’ının kuruluşunun 302’inci yıldönümü dolayısıyla Rize’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 İtfaiye Teşkilatının  kuruluşunun 302’inci yıldönümü dolayısıyla Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde İtfaiye Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte İtfaiye Müdürü Uğur Minder, dikkatsizlik sonucu her yıl onlarca yangına nedne olan baca yangınlarına dikkat çekerek baca temizliğine önem verilmesini istedi.

 
Gönüllü minik itfaiyecilerin dualarıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.
 
Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder”in sunumuyla devam eden programda bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı slayt gösterisi yapıldı.
 
Bacaların yılda en az bir defa temizletilmesinin gerekli olduğunu anlatan İtfaiye Müdürü Uğur Minder, baca temizleme konusunda itfaiye ekiplerinin vatandaşlara yardımcı olduğunu söyledi.
 
Minder, “Doğalgaz kullananlar evlerinin içinde bulunan havalandırma merkezlerinin açık olmasına dikkat etsin. Yangın ve gaz alarm sistemleri kursunlar. Çıkabilecek yangınlara karşı evinizde yangın söndürme tüpleri ve kumları bulundurun” dedi.  İtfaiye Müdürü Minder, kazasız, yangınsız, afetsiz mutlu günler diledi.
 


 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, her yıl böyle bir haftanın yapılmasının halkın tetikte olması ve daha tedbirli davranması konusunda önem taşıdığını ifade etti.
 
Programda ayrıca Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi oyuncuları tarafından “Tulumbacılar” adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.