Bakırcı İcraatlarını Kars'ta Anlattı

Bakırcı İcraatlarını Kars'ta Anlattı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Siyaset Akademisi programına katılmak üzere gittiği Kars'ta icraatlarını anlattı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı beraberinde bir grup ile Kars iline giderek burada yapılan Siyaset Akademisi ve Deneyim Paylaşım Derslerine katıldı. Kars'ta 2. kez bu tür programa katılan Bakırcı, Rize'deki icraatlarını dinleyicilere aktardı.

Kars Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkır, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Savaş Tabak, Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğan ile beraber yaklaşık 300 kişi katıldı.

Rize’nin Kültürü ve Turizmi’nin anlatıldığı tanıtım filminin katılımcılara seyrettirildiği programda Rize’deki icraatlarını anlatan Başkan Bakırcı, katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Bakırcı, daha sonra Rize’deki yapım aşamasında olan projeler ile ilgili görsel slayt eşliğinde sunum yaptı. Sunum sonunda ise katılımcılar Başkan Bakırcı’ya bazı sorular yöneltti. Siyasetten spora, spordan sosyal yaşama kadar birçok konunun işlendiği derslere ayrılan zamanın bitmesine rağmen dinlenme salonlarında katılımcılar Başkan Bakırcı'ya sorular sorarak deneyimlerinden faydalanmak istedi!

Katılımcılardan bir kısmı Rize’yi eskiden beri iyi bildiklerini ve Başkan Bakırcı’nın göreve gelmesiyle Rize’de çok şeyin değiştiğini ve değişmeye de devam ettiğini vurguladılar.

Ders süresi içerisinde yapım aşamasında olan ve bir kısmının bitmek üzere olduğu  Rizeli Başkan, Kentsel Dönüşüm ( Timya Vadisi ), Belediye Blokları ( Doktorlar Sitesi ), Güney Çevre Yolu, İslampaşa Sosyal Tesisleri, Teleferik Projesi, Rize Entegre Su Projesi, Enerji Üretimi ( Mikro HES ), Geri Dönüşüm, projeleri gibi çalışmalarından bahseden Bakırcı Rize’de yapılan sosyal etkinlikler, Rize Belediyesi bünyesinde oluşturulan Gasilhane ve Morg sayesinde halka ücretsiz sunulan Cenaze işlemlerinden dolayı vatandaşın artık kefen parası biriktirme gibi bir sorunu olmadığını belirtti.

Sunum içerisinde Rize’de her yıl kurulan Kurban pazarına da yer veren Bakırcı, Kurban Pazarını her yıl biraz daha geliştirdiklerini daha modern yaşanılabilir bir alan haline getirdiklerini söyledi. Program sonunda Rize Çaykur çayını tanıtan Bakırcı kaçak çay ile Rize çayı arasındaki farkı anlattı ve damak tadına uyumlu bir çayın nasıl demlenebileceğini uygulamalı göstererek katılımcılara Rize Çayı hediye etti.

Program sonunda ise Kars’ı gezen Bakırcı, her yıl Rize Kurban Pazarına büyükbaş hayvan getiren Alâeddin Polat isimli Kars’lı vatandaşı evinde ziyaret etti.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.