Başbakan Erdoğan:'Rize Belediyesi, Memleketim Ama..'

Başbakan Erdoğan:'Rize Belediyesi, Memleketim Ama..'

Başbakan Erdoğan, Balıkesir'de Rize Belediyesine vurgu yaparak "Hep söylerler, örneğin Rize Belediyesi, memleketim. Ama Rize Belediyesi değil aslında..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece merkez veya merkezin çevresinde bir-iki ilçeyle büyükşehir olmanın ilin bütününe katkı sağlamadığını belirterek, "Ben bir büyükşehir belediye başkanlığı yapmış Başbakan olarak konuşuyorum yani damdan düşmüş birisi olarak konuşuyorum. Hayali konuşmuyorum. Birileri de hayali konuşuyor ama ben yaşadım" dedi.

Kentin yerel seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini anımsatan Erdoğan, böylece hem merkezin hem de ilçe ve köylerin daha yoğun, kaliteli hizmet almasının sağlanacağını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok yanlış tanımlamalar yapıldı; büyükşehir belediyesi dediğiniz zaman sadece merkez veya merkezin hemen çevresinde bir-iki ilçeyle büyükşehir yapmanız hiçbir zaman o ilin bütüne bir şey sağlamıyor. Ben bir büyükşehir belediye başkanlığı yapmış Başbakan olarak konuşuyorum yani damdan düşmüş birisi olarak konuşuyorum. Hayali konuşmuyorum. Birileri de hayali konuşuyor ama ben yaşadım. İstanbulumuza neyi, nasıl kazandırabildiğimizi ve kazandırdığımızı önceki dönemim ve sonrasını gayet iyi değerlendirerek bu adımları attık, böyle atıyoruz. Çünkü ülkemi merkezde eh iyi ama periferide berbat olarak görmek istemiyoruz. İstiyoruz ki 780 bin kilometrekaresiyle farklı bir Türkiye'yi inşa, imar edelim. Son 10 yılda bütün illerimizde ne gibi gelişmeler oluyor, görüyorsunuz. Ama belli bir yere geliyor ki orada tıkanıyorsunuz.

Hep söylerler, örneğin Rize Belediyesi, memleketim. Ama Rize Belediyesi değil aslında. Rize merkez ilçe belediyesi. Aldatmayalım birbirimizi. Herkes de zannediyor ki Rize Belediyesi. Ne Rize Belediyesi kardeşim- Sadece Rize'deki merkez ilçe belediyesi. Çünkü hemen onun bitişiğinde belde var, o da bir belediye. Onunla hiç yakından uzaktan alakası yok. Geçiyorsun yeni bir ilçe, geçiyorsun diğer ilçe. Peki Rize'nin imarına Rize Belediyesi'nin müdahalesi söz konusu mu- Hayır. Dolayısıyla bu imar bütünlüğünün olmadığı yerde her türlü rezalet var.

Şu anda Balıkesir'i düşünün; Balıkesir Belediyesi kalkıp sadece kendi sınırı içinde, büyükşehirde, buradaki birkaç ilçeyle bağlantılıdır. Ama onun dışına çıktığı zaman oraya müdahale edemez. Ne nazım imar planına ne uygulama planına, binliklere müdahale edebilir sadece kendi sınırı içinde kalır. Peki bu imar bütünlüğü getirir mi- Getirmez. Ama biz diyoruz ki buralara bir imar bütünlüğü getirelim. Peki kenara doğru gittiğimizde o ilçelerde büyükşehirin sahip olduğu imkanlar var mı- Yok. Yanında bakarsın, üç-dört mimar veya mühendisle işi götürmeye çalışır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.