Başbakan Meydan Projesine El Attı

Başbakan Meydan Projesine El Attı

Kısa bir süre önce başlatılan ve zemin etüt çalışmaları yapılan Cumhuriyet Meydan projesi Başbakanın özel direktifi ile büyütülüyor.

Geçen hafta Rize’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Belediyesi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Reşat Kasap’tan proje hakkında bilgiler almıştı.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydan Projesinin özellikle Rize trafiğini rahatlatma acısından son derece önemli bir proje olduğunu bu bağlamda ilk planda düşünülen projenin daha da genişletilerek yapılması emrini verdiği öğrenildi.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap;” Evet Başbakanımızın Rize Belediyesi ziyaretinde kendisini konu hakkında bilgilendirdim. Cumhuriyet meydanını biz iki etap olarak düşünüyorduk. Birincisi şuanda var olan otopark ve heykel alanı, diğeri daha da genişletilerek eski adliye binası, ses sineması, ziraat bankasının bulunduğu alanı yıkarak bu projeye dahil etmek. Sayın Başbakanımız önerisi bunu başlangıçta düşünmemiz daha iyi olur yönünde. Bizde bunun olabilirliğini araştırıyoruz ve gerek adımları atarak Cumhuriyet meydan projesini Başbakanımız emri ile daha geniş alanda yapmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.