Başkan Esmen'den Cenaze Hizmeti Açıklaması

Başkan Esmen'den Cenaze Hizmeti Açıklaması

Rize’nin Çayeli ilçe belediyesi ücretsiz verdiği cenaze hizmetlerini bundan böyle ilçedeki Sahil Camine ait gasilhanede verecek.

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Çayeli Belediyesi ile Sahil Cami Vakfı arasında yapılan protokolle cenaze hizmetlerinin camiye ait gasilhanede verileceğini açıkladı.

Çayeli Belediyesi'nin cenaze hizmetleri birimini yeniden organize ederek 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren daha etkili hizmet vermeye başladığını kaydeden Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, "İlçemizdeki cenazeler, cenaze aracıyla alındıktan sonra Sahil Cami gasilhanesine getirilerek, burada eğitimli bay-bayan görevliler tarafından yıkandıktan sonra kefenlerek define hazır hale getiriliyor. Beş eğitimli personelden oluşan cenaze hizmetlerinde nakil, yıkama, kefen, feçan ve tabuttan herhangi bir ücret alınmıyor." dedi.
Cenazelerin, cenaze yakınlarının isteklerine bağlı olarak defin edileceği zamana kadar morgda kalma imkânlarının da bulunduğunu ifade eden Başkan Esmen, Sahil Cami avlusunda cenaze namazı kılınan yerde yağmurlu havalarda kapalı alan bulunmadığından vatandaşların ıslanmak zorunda kaldıklarından dolayı cami avlusunda otomatik açılıp kapanan bir alan oluşturduklarını belirterek, yağmurlu havalarda vatandaşların ıslanmadan cenaze namazı kılmalarına imkan sağladıklarını söyledi.

Amaçlarının acılı günlerinde hemşerilerinin yanında olmak olduğunu ve bu nedenle cenaze hizmetlerinde yeniden düzenlenme yapma ihtiyacı hissettiklerini ifade eden Başkan Esmen, bu nedenle Sahil Vakfı ile bir anlaşmaya gidildiğini ve cenaze hizmetlerini daha düzenli, daha hızlı insana daha yakışır hale getirmiş olduklarını, bütün bu hizmetlerin tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirtti.


Çayeli Belediyesinin cenaze hizmetlerinden faydalanabilmek için irtibat telefonu; 0464. 532 50 92, 0532 677 62 52, 0530 543 26 44 olarak açıklandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.