BAŞKAN KASAP ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BAŞKAN KASAP ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kasap mesajında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu topraklarının bölünemeyeceği gerçeğini canla, başla, kanla tüm dünyaya duyurduğumuz Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin yıl dönümünde yine zalimlere, zulümlere karşı olmanın kararlılığından hiçbir şey kaybetmedik ve mücadelemiz devam ediyor. Yeni Zelanda’da camilere yapılan hunharca saldırıda onlarca Müslüman katledilmiştir. İbadet eden insanlara yönelik vahşice saldırılar, faşizmin ve tahammülsüzlüğün nasıl bir sapkınlığa ve caniliğe dönüştüğünü göstermektedir. Son yıllarda iyice artan ırkçılık, yabancı ve İslam düşmanlığını şiddetle kınıyorum. Şunu bilsinler ki; erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle biz dünyanın en büyük ordusuyuz. Çanakkale Destanı’nı yazan ruhumuz her zaman her yerde hazırdır ve diridir. Bu vesile ile Yeni Zelanda’da şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.