BAŞKAN KASAP, KAKEGAWA HEYETİNİ AĞIRLADI

BAŞKAN KASAP, KAKEGAWA HEYETİNİ AĞIRLADI

BAŞKAN KASAP, KAKEGAWA HEYETİNİ AĞIRLADI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Japonya’nın Kakegawa şehrinden gelen heyeti makamında ağırladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın Mart ayında gerçekleştirmiş oldukları Japonya ziyaretlerinde Kakegawa şehrinde incelemelerde bulunulmuş ve Rize ile kardeş şehir olma noktasında anlaşmaya varılmıştı.

Kakegawa şehri Japonya’da çay şehri olarak biliniyor. Yeşil çay üretim ve işleme alanları bulunan, kaliteli çay üretimiyle bilinen Kakegawa şehrinden gelen heyeti Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Başkan yardımcıları makamda ağırladı.


Ziyaret, Kakegawa heyetinin Mart ayında şehirlerine yapılan ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade ederek başladı.

BAŞKAN, SABURO MATSUİ “ ÇAY KÜLTÜRÜ ARACILIĞIYLA KURULAN ANLAMLI DOSTLUK”

Ziyaretin devamı,Kakegawa Belediye Başkanı Saburo Matsui’nin Türkiye Cumhuriyeti, Rize Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap başlığı altında göndermiş olduğu mektubun okunmasıyla devam etti.

Mektupta Kakegawa Belediye Başkanı Saburo Matsui; “ Dünya genelindeki toplumlarla ilişkilerimizi geliştirip kamu kuruluşu olsun özel kuruluş olsun, geniş alanlarda tüm kuruluşlarda aktif ilişkiler kurmak arzusundayız.

Bundan sonraki şehirler arası ilişkilerin, endüstrinin ve ekonominin büyümesine katkıda bulunmalarının daha da önemli olacağına inanıyorum. Bu açıdan en büyük siyah çay yetiştirme havzalarından biri olan Rize şehri ve en büyük yeşil çay yetiştirme havzalarından biri olan Kakegawa şehrinin çay kültürü aracılığıyla dostluk kurmalarının oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum. Size ve Rize vatandaşlarına sağlıklı günler ve başarılarınızın devamını diliyorum.”

BAŞKAN KASAP, “MECLİS KARARI ÇIKTI. RESMİYETTE KARDEŞ ŞEHİR OLACAĞIZ”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mart ayında Japonya'ya yapmış olduğu ziyarette karşılaşmış olduğu misafirperverlik için heyete teşekkür etti.

Başkan Kasap, konuşmasına şöyle devam etti: " Kakegawa ile kardeş şehir olma sürecimiz devam ediyor. Rize Belediyesi olarak belediye meclisimizden bununla ilgili kararı çıkardık. Çıkan kararı Kakegawa Belediye yönetimine gönderdik ve onlarında benzer hazırlıkları yapmalarını bekliyoruz. Eylül veya Ekim aylarında Kakegawa Belediye yönetimi ile bir araya gelindiğinde inşallah ortak bir protokol yaparak imzalanacak olan protokolle resmiyette kardeş şehir olmuş olacağız" dedi.

Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile sona erdirildi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.