Başkandan Yaşayan İnsan Hazinesi Efendioğlu’na Ziyaret…

Başkandan Yaşayan İnsan Hazinesi Efendioğlu’na Ziyaret…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kültür Bakanlığının “Yaşayan İnsan Hazinesi’ne” seçilen Rize’li Atma Türkü Şair’i Osman Efendioğlu’nu köyünde ziyaret etti.

Kaleme aldığı  şiirlerde ve söylediği Atma türkülerde, Rize’nin kültürüne,  gelenek ve göreneklerine 12 yaşından itibaren 70 yıldır katkı sağlayan Şair Osman Efendioğlu’nu Yiğitler köyünde ziyaret eden Başkan Kasap, Kültür ve sanat dalında yapılacak olan ortak etkinlikler üzerine değerlendirmeler yaptılar.

BAŞKAN KASAP DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; Şair Efendioğlu’na, Rize’deki kültür ve sanat alanındaki hizmetlerini takdir ettiğini söyledi. Bu anlamda sosyal ve kültürel ilişkileri pekiştirme üzerine çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini ve kendisinin de bu çalışmalara destek vereceğini söyledi.

Köyünde işletmeciliğini yaptığı Kırtasiye dükkanı önünde samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme de; Osman Efendioğlu, Başkan Kasap’a Kültür ve sanat’a olan bakış açısından ve yapılacak çalışmalara desteğinden ötürü teşekkür etti. Efendioğlu, kültürümüzü canlı tutmaya çalışan, sosyo- kültürel yönden halkın birlik ve beraberliğine katkı sözü veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a  “Rize Karşı Beri Atma Türkü Yarışmaları” adlı kitabı imzalayarak hediye etti.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.