Bayraktar: 330’un üstüne çıkmalıyız

Bayraktar: 330’un üstüne çıkmalıyız

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Türkiye'deki sorunlarının önüne geçebilmek için anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirterek, bunun için 2015 seçimlerinde 330 milletvekilinin üstüne çıkmaları gerektiğini söyledi.

Kalkandere İlçe danışma meclis toplantısında konuşan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti’nin 2002’den bu yan elde ettiği başarılarda teşkilat çalışmalarının çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Danışma meclis toplantılarını çok önemsiyoruz. Teşkilat çalışmaları bizim temel direğimizdir. Eğer teşkilat çalışmaları ve teşkilatçılık anlamında başarısız olsaydık, Recep Tayyip Erdoğan’ın 1970’li yıllardan bu yana başlayan, adım adım başarı basamaklarını tırmanarak, en üst zirveye oturması mümkün olmazdı. Recep Tayyip Erdoğan’ın en üst seviyede hizmet etmesi ve hizmet çalışmalarını devam ettirebilmesi teşkilat çalışmalarının devamıyla mümkündür. Birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma işin bereketidir.” dedi.

“Muhalefetle uzlaşmak mümkün değil”

Meclis çalışmalarında muhalefetin sürekli sorun çıkararak uzlaşmaya yanaşmadığını belirten Bayraktar, “Torba yasasını bir hafta içinde bitirmemiz gerekirken, 299 günde bitirebildik. Meclisin bir haftalık çalışmasıyla 299 günlük çalışmasının maddi ve manevi nelere mal olduğunu simdi hesaplayamıyoruz. Muhalefetle uzlaşmak mümkün değil. Onlar millete hizmetin peşinde değiller. 3’üncü boğaz köprüsünü yaparız istemezler, tüp geçit yaparız istemezler, nükleer santral yaparız istemezler, 3’üncü hava alanını yapacağız diyoruz istemeyiz derler. Anayasada uzlaşalım diyoruz, on iki üyenin dokuzunu onlara verdik, üçü bizim olsun dedik. Yine de yüzde altmışta anlaştığımız halde yüzde altmışlık maddeyi bitirelim dedik, orada da uzlaşamadık.” dedi.

“330 milletvekili sayısının üzerine çıkmalıyız”

Türkiye’deki birçok sorunun önünü açacak olan anayasa değişikliğine değinen Bayraktar, 2015 seçimlerinde 330 milletvekili sayınının üzerine çıkılması gerekildiğini söyleyerek, “Bürokrasideki birçok aksaklık anayasa değişikliğini gerçekleştiremediğimizden kaynaklanıyor. O halde 2023, 2053 ve 2071’i yakalayıp gençlerimize, hanımlarımıza, işsizlilere, emeklilere, ulaşım sektörüne, devasa projelerden küçük projelere kadar iş yapılabilmesi için anayasa değişikliği şarttır. Anayasa değişikliği için de 330 milletvekilinin üzerinde milletvekili şart. Bizim 330 milletvekilimiz yok. Peki, neyle kazanacağız bunu? İşte en önemli seçime girdik. O halde 8 ay sonra Türkiye’de yapılacak seçim için çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekecek.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.