Bekaroğlu Tophane mahallesinde

Bekaroğlu Tophane mahallesinde

Rize’nin kararını verdiğini, bu kararın ise, değişim olduğunu söyleyen Mehmet Bekaroğlu, değişimin Rize’yi 10 senedir yönetenlerden hesap sormak olduğunu söyledi.

Miting yapmak için Tophane Mahallesine giden  Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu mahalle sakinleri havai fişek ve meşalelerle karşıladı.
Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bekaroğlu uzun süre konuşmasına başlayamadı. Mahallelinin sıkıntılarını da dinleyen Bekaroğlu, daha sonra kalabalık halka hitap etti.
Rizeli yöneticilerini değiştirmeye karar verdi
Rize halkının kararını verdiğini ve bu kararın Rize’nin yerel yöneticilerini değiştirmek olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “Rize kararını verdi, Rize’nin kararı değişimdir. Değişim; Rize’yi 10 senedir yönetenlerden hesap sormaktır. Değişim; 10 senedir Ankara’dan oluk oluk para gelmesine rağmen Tophane Mahallesinin bu halde olmasına hayır demektir. Değişim; Rizelinin üzerine çöken, baskı kuran, Rize’nin sokaklarında kibirli kibirli gezen, kendisini Rizelilerin efendisi görmeye başlayanlara hadi oradan, sizin biletinizi kesiyoruz demektir” dedi.
Rize’nin sorunlarını konuşmaktan kaçıyorlar
Ak Parti yerel yöneticilerinin Rize’nin yerel sorunlarını konuşmaktan köşe bucak kaçtığını ve başbakanın gölgesine sığınarak siyaset yaptıklarını söyleyen Bekaroğlu, “Rakiplerimiz, Rize’yi 10 yıldır yönetenler bizler belediyeyi konuştukça onlar “Başbakanımız var” diyorlar. Rize’nin sokakları diyoruz, Rize’nin mahallelerinde çocuk parkı yok diyoruz, böyle şey olur mu diyoruz, bunları konuşmayanlar, bunları sormayın diyorlar” şeklinde konuştu.
Ya Bekaroğlu’na, yada Hasan Karal’a oy vereceksiniz!
Yapılacak seçimlerin başbakan seçimi olmadığını, 30 Mart seçimlerinde Rize’nin 5 yıl nasıl idare edileceğinin seçimi yapılacağını kaydeden Bekaroğlu, “Bu seçim başbakan seçimi değildir, bu seçim Rize’nin seçimidir. Rize 10 yıl böyle idare edildi. Bu seçim bundan sonra 5 yıl nasıl idare edileceğine karar verme seçimidir” ifadelerini kullandı.
Başbakana oy vermek isteyenlerin il genel meclisinde başbakana oy verebileceklerini, belediye başkanlığı seçiminde ki oyun ise ya kendisine ya da Hasan Karal’a verileceğini belirten Bekaroğlu Reşat Kasap’ı ise Rize’nin sorunlarını konuşmamakla eleştirdi.
Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu şöyle devam etti;
“Bu seçimde 4 tane oy kullanılacak. Bu oylardan bir tanesi; İl genel meclisi oyudur. Bu oy başbakanın oyudur. İkincisi; Belediye Başkanlığı oyudur. Bu oy ya Mehmet Bekaroğlu’na yada Hasan karal’a verilecek. Şimdi diyeceksiniz ki, Hasan Karal belediye başkan adayı değil ki? Peki Ak Partinin belediye başkan adayı kimdir? Kim bu arkadaş? Kiç televizyona çıktığını duydunuz mu? Rize’yi nasıl yöneteceğini anlattığını duydunuz mu? Hiç Rize’De yapılanların, yapılmayanların hesabını verdiğini duydunuz mu? Bu arkadaş ortada yok.”

Karal’ın krallığı bitecek diye panik içinde
Hasan Karal’ın 30 Mart’ta krallığına son verileceğini ve bundan dolayı panik içerisinde olduğunu iddia eden Bekaroğlu, “Ak Partinin adayı varsa neden Hasan Karal konuşuyor? Neden Hasan Karal bu kadar panik içinde? Çünkü 30 Mart’ta Hasan Karal ve tayfasının Rize’de kurduğu krallığa son verilecek, bunun korkusu var” dedi.
Bekaroğlu kazanırsa Başbakan değil, Karal kaybedecek
30 Mart seçimlerinde Rize Belediye Başkanlığını kendisinin kazanmasıyla başbakanın değil Hasan Karal’ın kaybetmiş olacağını vurgulayan Bekaroğlu, “30 Mart’ta oyunuzu Mehmet Bekaroğlu ve ekibine verdiğinizde başbakan kaybetmiş olmayacak, Hasan Karal kaybetmiş olacak” ifadelerini kullandı.
Yüzde 50 ile kazanacağız
Halkın değişim kararı verdiğini bunun ise sandığa yansıyacağını ve seçimi yüzde 50 ile kazanacaklarını söyleyen Bekaroğlu, “30 Mart’ta şu olacak; İl genel meclisinde Türkiye ortalaması veya üstünde oy alacaklar. Ama belediyede yüzde 30 oy alacaklar, yüzde 50 ile biz kazanacağız. Daha önemli bir şey  olacak, Rize Hasan Karal ve ekibinden kurtulacak” dedi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.