BELEDİYE ESNAF EL ELE, KALDIRIMLAR HAK SAHİPLERİNE” PROJESİNİN SONUÇLARI PAYLAŞILDI

BELEDİYE ESNAF EL ELE, KALDIRIMLAR HAK SAHİPLERİNE” PROJESİNİN SONUÇLARI PAYLAŞILDI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Belediye Esnaf El Ele, Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesinin 1. etap sonuçlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

 Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Belediye Esnaf El Ele, Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesinin 1. etap sonuçlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

 
Rize Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına Müsiad Başkanı Recep Taylan, Tümsiad Başkanı Abdulbaki Fil, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 
BAŞKAN KASAP, “İLK ETABI TAMAMLADIK”
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Paydaşlarımızla el ele vererek nasıl başarılı olabileceğimizi gösterdiğimiz bir çalışma örneği oldu. Zabıta ekiplerimiz ve zaman zaman emniyet ekipleriyle birlikte çalışmalarımızı tamamladık. 3 etabın ilk seansını Rize’yi baştan başa geçerek kaldırımların yayalara teslim edilmesi noktasında önemli bir şekilde tamamladık.” dedi.

 
BAŞKAN KASAP, “TEHDİTLER ALIYORUM”
 
Başkan Kasap, “Bu doğrultuda bir çok zorluklar yaşadık. Bir çok tehdit alıyorum. Gece gündüz tehdit aldığım yerler var. Özellikle sahildeki birçok araçların kaldırılmasına yönelik olarak tehditler geliyor. Mahkemede suç duyurusunda bulunduğumuz hemşehrilerimiz oldu maselef. Şehir içerisinde de yaya kaldırımını kendi şahsi malı gibi kullanan hemşehrilerimizin de serzenişleri oldu. Fakat büyük bir çoğunlukla esnaf kardeşlerimizin sizlerin de destekleriyle birlikte bu çağrıya uyduğunu gördük. Bundan sonra asıl olan bu atmosferi korumaktır” dedi.

 
Belediye Başkanı Kasap’ın konuşmasının ardından proje yürütme ekibinden Belediye Meclis Üyesi Burak Çakıroğlu ve Abdülkadir Öksüz detaylı bilgiler verdi.

 
Çakıroğlu, bir projenin başarılı olabilmesi için bütün paydaşların desteğinin gerektiğini belirterek, şehirdeki bütün paydaşların büyük bir hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

 
Öksüz ise konuşmasında, şehirdeki kaldırım işgali oranının yüzde 61’den yüzde 24’e düşürüldüğünü, yüzde 60 esnafın ise hiçbir cezai işlem yapılmadan işgale son verdiğini vurguladı.


 
Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda belediyeye el ele vererek Rize’nin daha yaşanabilir bir şehir olma noktasında çalışmalarına devam edeceklerini, projeyi sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.