Birben:'Kimyasal Gübrenin Sonuna Kadar Karşısındayız'

Birben:'Kimyasal Gübrenin Sonuna Kadar Karşısındayız'

MHP Rize il başkanı Serkan Birben ve yönetim kurulu üyeleri, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’i ziyaret ederek Çayın ve Çay üreticisinin sorunlarını konuştu.

 Birben Ziraat odasında yaptığı konuşmada şunları ifade etti. “Çay bizim için çok önemli, her şeyden önce Rizeli olduğumuz için çok önemli, Biz Rize ve Rizeli için elimizden gelen her şeyi her zaman yapmaya hazırız. Bunun için siyaset gözetmeden rozetlerimizi bir kenara çıkarıp üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

Yıllardır hem dilimizde hem seçim bildirgelerimizde çayın milli ürün kapsamına sokulması için elimizden gelen her şeyi yaptık

Biz çay üzerinden politika  yapan bir siyasi parti değiliz, Hiçbir siyasi partinin de çayı siyaset malzemesi yapması taraftarı değiliz.

KİMYASAL GÜBREYE KARŞIYIZ

Yöremizde kimyasal gübrenin kalkmasını istiyoruz. Kimyasal gübre sadece çayın kalitesini düşürmüyor. Deredeki alabalığın kalitesini de düşürüyor. Armudun kalitesini de düşürüyor. Bütün sebze meyvenin kalitesini de düşürüyor.Organik gübreye geçişte oluşan değer kaybının nasıl üreticiye yansıtılmayacağını biz yıllardır milli ürün kapsamı ve çay kanunu projelerimizle anlatıyoruz. Ürün kaybını devlet karşılayacak. Kaç sene üreticinin zararını karşılaması gerekiyorsa devlet o süre zarfında bu kararı karşılayacak çünkü topraklarımız artık taşlaşmış vaziyette ilimizde yaşanan sellerin bile ana nedenini bu gübre oluşturuyor. Kanser vakalarının artmasında ki nedenlerin başında da bu kimyasal gübre olayı geliyor.



BİRLİK OLUP MEVSİMLİK İŞÇİ SORUNLARINI ÇÖZELİM

Çaykur’da mağduriyeti bulunan mevsimlik işçi kardeşlerimiz var. Çaykur’un varlık fonuna aktarılması ile biz Rize’deki siyasiler ve stklar bu işçi kardeşlerimizin hakkını daha yerinde savunabileceğiz inancındayım. Bu kardeşlerimizin mevzuattan oluşan eksiklikler nedeni ile mağduriyeti büyüktür. Çaykur’da çalıştıkları sürenin  haricinde diğer zamanlarında işkur da bile kuraya giremiyorlar. Umut ediyoruz ki bu varlık fonu ile mevsimlik işçilerin sorunları çözülür. Biz diyoruz ki STK’lar bir araya gelelim elimizi masaya vuralım. Çayımızın arkasında duralım, Çayı Milli Ürün Kapsamına sokalım, çay kanunu nu çıkartalım ve mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunlarını çözelim. Kimyasal gübreyi bitirelim



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.