Böyle Olur Rizeli’nin Protestosu!

Böyle Olur Rizeli’nin Protestosu!

İsrail'i boykot etmek isteyen Rize’deki bir işletme sahibi Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yaparken, işyerindeki Coca Cola’ya ait dolabı iple bağlayıp intihar görünümü verdi.

Rize Belediyesi’nin sosyal tesislerinde İsrail kökenli gıda maddelerinin satışını yasaklamasıyla başlayan İsrail ürünlerine protesto gösterileri Rize’de ilginç bir hal almaya başladı. Birçok protesto gösterilerinin yapıldığı kentte son olarak bir işletmeci işyerindeki Coca Cola dolabının üzerine “Allahü Teala Belanı Versin İsrail Şeytandan Bul” yazısını asarak, dolabı iple bağladı ve intihar görünümü verdi. İşletmeci, ülke genelindeki 3 günlük milli yas sona erince dolabı 1. katta bulunan işyerinin balkonundan atarak içindeki İsrail ürünleriyle birlikte parçalayacağını söyledi.

Rize Merkez Piriçelebi Mahallesi’nde bir işhanının birinci katında cafe ve oyun salonu olarak hizmet veren Sultan Karali adlı girişimci, Rize’de başlatılan İsrail ürünlerine yönelik protestoya farklı bir şekilde katıldı. Bundan sonra işyerinde İsrail ürünlerinin satışına yer vermeyeceğini ve halkımızın da aynı şekilde duyarlı olması gerektiğini açıklayan Karali, işyerinde bulunan Coca Cola dolabını iple bağlayarak intihar görüntüsü verdi. Filistin ve Gazze’de Müslüman kardeşlerimize yapılan haince saldırıyı şiddetle ve nefretle kındadığını kaydeden Karali, ülkemizde ilan edilen 3 günlük milli yastan sonra dolabı 1. Kattan atarak parçalayacağını söyledi.

İsrail ürünlerinin dışında kalan diğer içecekleri dolaptan boşaltan Sultan Karali, Rabia işaretinde bulunarak, vatandaşların da İsrail ürünlerini almamaları gerektiğini kaydetti.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.