ÇAY İHTİSAS BORSASI SATIŞA BAŞLADI

ÇAY İHTİSAS BORSASI SATIŞA BAŞLADI

Türk çay sektörünün hayali gerçek oldu. Dünyada ki çay üreticisi ülkelerin yıllardır uyguladığı borsacılık sistemi artık bizim ülkemizde de uygulanacak. Türkiye’nin Çay İhtisas Borsası bugün ilk resmi satışını yaptı.

 Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan Yaptığı açıklamada; 
Rize Ticaret Borsamız kurulduğu günden bugüne değin sürekli gelişerek yeni faaliyetler ve yeni gelişmeler ortaya koymuştur. Özellikle bölgenin tek geçim kaynağı, ulusal düzeyde stratejik bir ürün olan Türk çayının dünya çay piyasalarında tanıtımı, akredite laboratuvarı, A sınıfı Akredite Borsa olarak bölgemizde ve Türkiye genelinde hizmet veren sayılı borsalar arasına girmiştir.  Borsamız son olarak yıllardır hayali kurulan Çay İhtisas Borsasını hayata geçirerek yeni bir başarıya imza atmıştır.



Bu anlamda Mart 2016 da başladığımız ürün borsası kurulum çalışmalarımızı başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Ürün borsaları bir ürünün çeşitliliğine öncülük eden en önemli aşamadır. Bizler bu bilinçle gerek kuru çay üretim firmalarımızın gerekse bu ürünün pazarlamasının sağlanması konusunda ileri adımlar atmak istiyoruz. Gelişen dünya ürün piyasalarında bu şartların sağlanmasının en önemli adımının ürün borsası üzerinden yapılması gerektiği kanaatindeyiz.


 
Bu düşüncelerle kurduğumuz Çay İhtisas Borsası’nı bugün resmen halkımızın hizmetine sunduk. Müzayede salonunda gerçekleşen ilk açık arttırma usulü satışta kuru çay alıcıları ve satıcıları bir araya geldi. Bu ilk satışın sektörümüz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Borsa meclisi, yönetim kurulu ve çalışanları olarak borsacılık sisteminin kurulması için çok meşakkatli çalışmalar yaptık.  Yaklaşık 7-8 yıldır bu sistemin alt yapı çalışmalarını sürdürdük. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Çay sektörüne önemli kazanımlar sağlayacak bu sistemin yürütülmesi için herkesin desteklerini bekliyorum. 
Son zamanlarda çay sektörü olumlu yönde etkileyecek gelişmeler gerçekleşmiştir. Başta Çay İhtisas Borsası’nın açılması, sonrasında inşallah Haziran ayında çıkmasını beklediğimiz çay kanunu ve organik çaya geçiş, inanıyorum ki sektörü çok iyi yerlere taşıyacaktır. Türk çay sektörünün önü açık herkesin bizim insanımızın emeğine sahip çıkması gerekiyor. Unutmayın çaydan geçimini, sağlayan 1 milyon insan var. Sektördeki her yenilik bu 1 milyon insana kazanç olarak yansıyacak, ilimiz, bölgemiz ve Türkiyemiz gelişecek. Tüm bu gelişmelerin hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.