Çay Kanunu Taslağı Çay TV'de tartışıldı

Çay Kanunu Taslağı Çay TV'de tartışıldı

Bölgenin En Önemli Geçim Kaynaklarından Biri Olan Çay İle İlgili Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Gündem Programında Konuşuldu. 27 Şubat Tarihinde Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Trabzon’da Yapılacak Olan Toplantıda Da Çay kanunu Gündeme Gelecek. Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uzun, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, Çay Kanun Taslağıyla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu.

 27 Şubat tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon’da yapılacak olan toplantıda Çay kanunu gündeme gelecek. Peki çay kanunu sorunları çözecek mi? Çay televizyonu ekranlarından yayınlanan Gündem programında Çayın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Programa konuk olan Beyçay Yönetim Kurulu Başkanı, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Hasan Uzun, 1984 yılında çıkan çay kanunu ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Çay sektörünü değerlendiren bir diğer isim Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliçti… Çayın bölge açısından ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Paliç, bazı özel sektörlerin politikasını eleştirdi.

Gündem programının bir diğer konuğu da Çay üreticileri dayanışma derneği başkanı Mustafa Maviydi. Mavi, Özel sektörlerin bu güne gelmesinde ki en büyük katkının üreticilerin verdiği destek olduğunu söyledi.

Mustafa Mavi, Çaykur’un bazı politikalarını da eleştirdi.

Çay kanun taslağıyla ilgili görüşlerini paylaşan Mavi, eklenmesi gereken bazı maddelerin olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.