Çayeli Bakır'a Durdurma Kararı

Çayeli Bakır'a Durdurma Kararı

Çayeli Bakır İşletmeleri Faaliyetlerini kademeli olarak durduracak.Durdurma kararının nedeni ise Madende yapılan patlatmaların evlerine hasar verdiği gerekçesiyle açılan dava.İşte Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan yazılı açıklama.

  Rize İdare Mahkemesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na karşı açılan davada alınan ara karar gereğince önümüzdeki günlerde faaliyetlerimiz kademeli olarak durdurulacak ve çalışanlarımız izne gönderilecektir. Dava, bazı aileler tarafından madende yapılan patlatmaların evlerine hasar verdiği gerekçesiyle açılmıştır. Söz konusu ara kararın kaldırılması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Trabzon Bölge Mahkemesi’ne temyiz başvurusu yapılmıştır.

Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’nde 1992’den beri faaliyetlerini yürütmekte olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nin önceliği her zaman çalışanlarının ve komşularının güvenliği olmuştur.

2013 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi tarafından oldukça kapsamlı bir bilimsel araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda madende yapılan patlamaların evlerde hasara neden olmadığı bilimsel olarak ortaya konulmuştur.

Davanın sonucunda mahkemelerin doğru ve adil bir karar vereceğine olan inancımız tamdır.

Saygılarımızla,

Çayeli Bakır İşletmeleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.