Çayeli Karahanlar Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun Temeli Dualarla Atıldı

Çayeli Karahanlar Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun Temeli Dualarla Atıldı

Çayeli İlçesi Büyükcaferpaşa Mahallesi Altunbaşlar Mevkiinde Karahanlar ailesinin bağışladığı arsaya, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından inşa edilecek Bölge Yatılı Kur’an Kursu için temel atma merasimi yapıldı.

 1.792 m2 arsa üzerinde 560 m2 taban alanına sahip toplamda 3.360 m2 olacak şekilde zeminle birlikte 6 kat olacak bina bünyesinde; mescit, idari birimler, derslikler, okuma salonları, ezber odaları, yatakhaneler, yemekhane ve toplantı salonu ve 150 öğrenciyi barındırabilecek kapasiteye sahip olacak kursun temeli dualarla atıldı.


 
Temel atma merasimine Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, İl Müftü Yardımcıları, Çayeli Müftüsü, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle halkı katıldı.

 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü İsmail Yalçın, Çayeli ilçesinde Bölge Yatılı Kur’an Kursu yapmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na arsasını hibe eden Hasan Karahan ve ailesine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bizlere her zaman destek olan Vekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyor, temelini atacağımız müessesemizde memleketimize hayırlı evlatların yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum, dedi.

 
Rize Milletvekili Hikmet Ayar konuşmasında, “bugün burada toplanmamıza vesile olan Kur’an kursumuzun temel atma merasiminin ve burada yapılacak müessesenin bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Geçmişte birileri bu müesseseleri, İmam Hatipleri kökünden kapatmak istemiş ve bu sürecin bin yıl süreceğini söylemişti. Ama Allah onlara fırsat vermedi. Beş yıl bile sürmeden bir yiğit çıktı bu sürecin seyrini değiştirdi. 2002’de başlayan bu süreç sonunda hanım kardeşlerimiz kamu kurumlarında özgürce görev yapabilmekte, yavrularımız da okullarda özgürce eğitim görebilmektedir. O günlerden bu günlere gelmemizi sağlayan Yüce Rabbimize hamd ediyor,  vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasında, “bugün burada hayırlısıyla temelini atacağımız bu güzide kurumumuzun Çayeli ilçemize, Rize’mize, Ülkemize, Diyanet camiasına ve İslam ümmetine hayırlı sonuçlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, bu arsayı Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayan çok değerli Hasan Karahan ve ailesine teşekkür ediyorum. Burada çok önemli bir hizmet binamızın temelini atacağız. 28 Şubat sürecinde kurslarımız ve İmam Hatiplerimiz kapanmaya yüz tutmuştu. Bu gün ise hamd olsun bu müesseselerimiz yeniden canlandı. Binalarımızın fiziki görüntüsü kadar içindeki eğitimin kalitesine de önem vermeli, vatana, millete hayırlı evlatlar, aydın din adamları yetiştirmeliyiz” dedi.

 
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında, “bugün bu güzel ortamda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen bir Kur’an kursumuzun temelini atmış olacağız. Dini eğitim alanı maalesef başlangıçtan bu güne kadar devletimizle vatandaşlarımız arasında bir sorun üreten alan olagelmiş. İki ileri bir geri bu güne gelmişiz fakat bugün geldiğimiz noktada devletle millet arasındaki ilişki zemininin çok daha makul, anlaşılır, çözüm arayıcı ve işbirlikçi görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Milletimizin bir dini var ve bu dinin de eğitim ihtiyaçları var. Devlet de milletten bağımsız olamayacağına göre milletin ihtiyaçlarını devlet karşılaması gerekir. Zaten devletler bu çerçevede işe el atmadığında başka sorunlarla karşılaşmış oluyoruz. Burada yapılması gereken devlet millet bir bütün olarak ihtiyaçları ve sorunları birlikte çözmeyi başarmalıdır. Devlet başardığı oranda devlet olur, başardığı oranda millet devletine sahip çıkar, başardığı oranda da yol alır. Bu alanı bağışlayanlara ve inşaatın bu aşamaya gelmesine vesile olanlara teşekkür ediyor, bu tesisin hayırlı bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” dedi.


 
Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duasıyla temel atıldı ve şükür kurbanı kesildi.






 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.