Çayeli’nde Minik Öğrencilere Yangın Tatbikatı Yapıldı

Çayeli’nde Minik Öğrencilere Yangın Tatbikatı Yapıldı

Çayeli Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri, Özel çocuk kreşi öğrencilerine yangın tatbikatı yaptırdı.

 Çayeli Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri, Özel çocuk kreşi öğrencilerine yangın tatbikatı yaptırdı.

Çayeli Belediyesi itfaiye amirliği kreşte bulunan çocuklara olası bir yangında neler yapılacağına ilişkin uygulamalı eğitim verdi. Tatbiki olarak gösterilirken yangın, deprem gibi durumlarda neler yapılacağını ve nasıl yardım alınacağı anlatıldı.


 
Minik öğrencilere, olası bir yangın sırasında neler yapılacağını uygulamalı olarak anlatan itfaiye ekipleri, bir de tatbikat yaptı. Yapılan konuşmalarda yangınların genellikle mutfaklarda başladığı kaydedilerek, paniklenmemeleri istendi. Küçük bir yangını söndürmek için paniklemeden, mutlaka yangın tüpüyle müdahale edilmeli ve itfaiyeye haber verilmelidir. İtfaiye kısa sürede yangına müdahale edecektir denildi.


 
Yangın tatbikatında, ilk kez itfaiye gören minik öğrenciler heyecan yaşadı.


 
Kreşte bulunan öğretmenler şu ifadelere yer verdi “Uygulamalı olarak da bizlere neler yapılacağını anlatan böylesine önemli bir konuda bizleri bilgilendiren Çayeli Belediyesi itfaiye yetkililerine ve İlçemiz sağlık kuruluşu çalışanlarına önerdikleri her türlü tedbir ve bilgi için teşekkür ederiz’’ dedi.


 
Uygulamalı eğitimin ardından tatbikat, öğrencilerin itfaiye personeli ve sağlık çalışanlarıyla birlikte toplu halde fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.







 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.