Çayeli'nde Okul Protestosuna Siyasi Destek

Çayeli'nde Okul Protestosuna Siyasi Destek

Rize'de okulları ellerinden alındığı için geçtiğimiz günlerde protesto yürüyüşü yapan lise öğrencileri, okulların açıldığı ilk günde eski okullarının önünde basın açıklaması yaptı.

Çayeli ilçesinde eğitim veren Vakıfbank Lisesi, öğrencilerin sığmadığı gerekçesi ile imam hatip lisesine çevrildi. Vakıfbank Lisesi öğrencileri de Mevcut İmam Hatip Lisesi binasına yönlendirildi. Alınan karara tepki gösteren öğrencilerin bir kısmı ise eylem yaptı. Öğrencilerin bugün eski okulları düzenlediği basın açıklamasına MHP Rize İl Başkanı Cem Kamaz’dan destek geldi.

Vakıfbank Lisesi önünde sabah saatlerinde toplanan öğrenciler adına konuşan Ubeydullah Şahin; “ Burada bulunma nedenimiz sadece okulumuzu geri istemek. Bize verilen okulun kapasitesi 200 kişi biz ise 420 kişiyiz. Bu fiziki şartlarda bu okulda nasıl eğitim göreceğiz. Bunu merak ediyoruz” dedi.

50 – 60 Kişilik bir grupla okulun önünde olduklarını belirten Şahin; “Okulumuzun 420 öğrencisi var. Niye burada bu kadar az öğrenci var diye soracak olursanız bunun nedeni ise aile baskısı, korku ve tedirginliktir. Fakat biz bunlara göğüs germek için buradayız. Çünkü ortada ne korkulacak nede tedirgin olunacak bir durum var. Sadece fiziki şartlar uymadığı için okulumuzu geri istiyoruz” dedi.


Eğitime siyaset katıldığını belirten Vakıfbank Lisesi öğrencilerinden Aynur Tüysüz’de kesinlikle siyaset yapmadıklarını ve kendilerine yardım edecek olan insanların hangi siyasi parti mensubu olduğunun bir önemi olmadığını söyleyerek; “Okulun taşınma nedeni olarak bize gösterilen gerekçe arazi olmaması. Bir tarafın imkânını kısarak başka bir tarafa veriyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Bu bir çözüm değil. Başka bir okul binası yapılsa çözüm budur” dedi.

Öğrencilerin eylemine destek veren MHP Rize İl Başkanı Cem Kamaz’da okul zillerinin çalmasını buruk karşıladıklarını belirterek “Maalesef bu arkadaşlarımızın elinden anayasal hakları olan eğitin hakkı alınarak kısıtlanmış vaziyettedir. Tabii bu siyaset üstü bir olay ve buradaki arkadaşlarımızın hiç birinin siyasi bir kimliği yok. Bizde siyaset yapmak için burada değiliz. Sadece siyasetin sorunların çözümünde bir araç olduğu için ve destek vermek için buradayız. Bu arkadaşlarımızın okul binaları ellerinden alındı. Biz de bu konuyu TBMM’ye taşıdık. Maalesef bu AKP iktidarının Türk milli eğitimine yapmış olduğu kıyımın başka bir örneğidir” dedi.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve okul bahçesinde bir otobüs Çevik kuvvet ekibinin bekletildiği basın açıklaması sonrası İstiklal Marşı okuyan öğrenciler, “okulumuzu geri verin” sloganları atarak, ıslık ve alkışlarla protesto edip sessiz bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.