Çaykur 1 Ayda 10 Milyon Adet Soğuk Çay Sattı

Çaykur 1 Ayda 10 Milyon Adet Soğuk Çay Sattı

Geçtiğimiz ay soğuk çay piyasasına giren Çaykur, bir ay içerisinde “Didi” isimli soğuk çaydan 10 milyon adet satarak satış rakamlarını alt üst etti.

Geçtiğimiz ay “Didi” isimli soğuk çay ürünü ile soğuk çay piyasasına giren Çaykur bir ay içerisinde 10 milyon adet içecek sattı. Piyasanın taleplerine cevap vermekte güçlük çeken Çaykur üretimini arttırmak için çalışmalar yapıyor. Didi’ye yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun talep olduğu öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmrat Sütlüoğlu geçtiğimiz ay her yedi kişiden birinin 'Didi' içtiğini belirterek “Soğuk çayımızda çok güzel başarı yakaladık. Ülkemizde 7 kişiden 1’i didi içiyor. Talepleri karşılayamıyoruz. Hatta bazı illerdeki marketlerde ‘Didi tükenmiştir’ yazılarının asıldığı haberlerini duyuyoruz. Bergomat, limon ve şeftali aromalı olarak ürettiğimiz soğuk çayımızda hedefimiz kuru çayda olduğu gibi Türkiye’de lider olmaktır. Bir başka hedefimiz tüm halkımıza soğuk çayımızı içirmek. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye soğuk çay ihraç etmeye de başladık. Ramazan ayında tüketicilerimiz sağlık açısından son derece zararlı olan asitli içeceklerden uzak durarak sağlık dostu olan soğuk çayımızı içsin. Didi’yi ilerleyen günlerde aile boyu olarak üretip halkımıza sunacağız” dedi.

2. SÜRGÜN ALIMLARI SÜRÜYOR

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamasında 2. sürgün alımlarının günlük 7 bin 200 ton işleme kapasitesi ile hızla devam ettiğini ifade ederek “İkinci sürgünde ise bugüne kadar 85 bin tonluk bir alım gerçekleştirdik. Birinci ve ikinci sürgün toplamında bugüne kadar üreticimizden 309 bin 815 ton yaş çay alımı yaptık. Çay alımlarımız günlük 7 bin 200 tonlar seviyesinde devam ediyor. Fabrikalarımız tüm kapasite çalışıyor. Üreticilerimiz Temmuz ayında verdikleri yaş çayın bedelini bu ay sonuna doğru alacak. Geçtiğimiz hafta 93 milyon liralık budama bedelini de üretici hesaplarına aktarmıştık. Stoklarımızda 100 bin ton kuru çayımız var. Bugüne kadar 44 bin ton kuru çay satışımız olmuş ve hem iç hem de dış pazarda satışlarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.