Çaykur Çayına Övgüler

Çaykur Çayına Övgüler

Yabancı Teknik direktöler ve Hakemlerimizin Çaykur çayı sevdası…

 FIFA Kokartlı Hakemlerimiz Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Mete Kalkavan, yorgunluklarını Türk Çayı içerek giderdiklerini söylediler.


Kasımpaşa Teknik direktörü Şota Arveladze, Çaykur çayını içerken memleketinin havasını koklayarak hasret giderdiğini belirtirken, Sivasspor Teknik direktörü Roberto Carlos ise Türk çayının kendisine kahveyi unutturduğunu ifade etti.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Seminerine panelist olarak katılan FIFA kokartlı hakemlerimiz ve Türkiye’de görev yapan yabancı teknik direktörler, Çaykur’un seminer salonunda açtığı çay standında çaylarını içerken, Türk çayına olan ilgilerini dile getirdiler.



“Türk hakemliğinin yükselen değeri” konusunun işlendiği panelde konuşmacı olarak yer alan FIFA kokartlı hakemlerimiz CÜneyt Çakır, Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Mete Kalkavan, panel bitiminde salondan ayrılmadan Çaykur standına geçerek çaylarını içtiler. Milli hakemlerimiz maç ve antreman yorgunluklarını çay içerek gidermeye çalıştıklarını, çay tiryakisi olduklarını ve yurt dışında Rize çayının kalitesinde çay bulamadıklarından yurt dışında maç yönetmeye giderken yanlarında Türk çayı götürdüklerini söylediler.



Aslen Rizeli olan Mete Kalkavan’da yönettiği maçlardan önce de sonra da, gidemediği dede topraklarında yetişen çayı severek içtiğini vurguladı.“Yabancı Gözüyle Türk Futbolu” konusunda panelist olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği 51. yıl sporun zirvesi seminerine katılan Şota Arveladze ile Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Çaykur çayını görünce içmeden geçemediler. Carlos Türk çayına övgüler yaparak, “Ben tam bir kahve bağımlısıydım. Ama Türkiye’ye geldiğimde Türk çayını içince kahveyi bıraktım. Artık şimdi tam Türk çayı tiryakisiyim. Başka çaylarda bu tadı ve lezzeti alamyorum.



Ayrıca Türk çayında kimyasal maddenin olmadığını naturel bir çay olduğunu öğrenince içme arzumu daha da artıdı” şeklinde konuştu.Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ise Çaykur çayını her yudumladığında memleketinin havasını solukladığını belirterek, “Bunda biraz komşu ülke olmamızın etkisi var. Zaten çok eski tarihlerde çay tohumu Gürcistan’dan Rize’ye getirilmiş. Ama bizim ülkemizde böyle kaliteli çay üretilmiyor. Çaykur çayını her zaman içiyorum ve her yudumlayışımda memleketimin havasını içime çekerek hasret gideriyorum. Burda da Rize’den gelmiş Çaykur çayını görünce içmeden edemedim” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.