Çaykur İşçisine Hak- İş Müjdesi

Çaykur İşçisine Hak- İş Müjdesi

ÖZ Gıda iş Sendikası`nın da üyesi olduğu Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan Ankara`da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi, ÇAYKUR`da 10 bine yakın çalışan olmak üzere söz konusu işçilerin de toplu iş sözleşmesi yetkileri alınıncaya kadar anlaşmadan yaralandırılmasını talep etti.

Hükümet, Hak-İş`le de aynı şartlarda sözleşme imzaladı. Önceki gün Türk-İş ile Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varan Hükümet, Hak-İş ile de aynı şartlarda anlaşmaya vardı. Hak-İş ile Hükümet arasında yürütülen görüşme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ortak basın toplantısı düzenledi.

 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan basın toplantısında ÇAYKUR işçisi ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

 
“Bizim taleplerimiz olur, iş verenin teklifleri olur, bir yerde uzlaşmamız gerekiyor. Buluştuğumuz noktanın önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye`nin içinde geçtiği önemli bir süreç var. Dünyada ekonomik krizin hala kimi yönleriyle hissedildiği süreç yaşanıyor. Tüm bu süreçlere  kamuda çalışan arkadaşlarımızın ücretlerinin enflasyonun altında kalmayacağı şekilde, bazı iyileştirmeler yapılarak bu noktaya gelmesini önemli buluyorum. Burada sayın Bakanın hem kıvrak zekasını hem de uzlaşmacı yaklaşımını takdir ediyorum."

 Arslan, yetki davaları devam ettiği için toplu sözleşmeleri imzalanmayan sendikalara üye işçilerin toplu sözleşmesinden yararlanamadığına dikkati çekerek, başta ÇAYKUR`da 10 bine yakın çalışan olmak üzere söz konusu işçilerin de toplu iş sözleşmesi yetkileri alınıncaya kadar anlaşmadan yaralandırılmasını talep etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.