Çaykur Rizespor - Kartalspor Maçının Ardından

Çaykur Rizespor - Kartalspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 24. haftasında Çaykur Rizespor kendi sahasında Kartalspor 3-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, skor ve futbol olarak mutlu olduklarını belirterek, “Mutlu bir tablodayız. Rakibe gol fırsatı vermeden kazanmak önemliydi. Alınan skorla beraber takımın mesafe kat etmesi de sevindirici. Kritik haftalara giriyoruz. Kopmalar başlayacaktır. Üst sıralarda müthiş bir mücadele var. Kim ne skor alacak belli olmayan bir ligdeyiz. Biz kazanarak kendi adımıza avantaj yakalamak istiyoruz. Hangi takıma karşı olursa olsun kazanmalıyız. Taraftarımız bizi daha çok desteklemesi bekliyor taraftar sayısının da artmasını bekliyoruz. Önemli bir oyuncumuz olan Cernat’ın yaşadığı şansız bir sakatlık maça onsuz başladık. İhtiyaç duyunca onu oyuna aldık. Girer girmez güzel bir gol attı. Oyuncumuzu maçın başında riske etmedik. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Haftalar ilerledikçe lig zorlaşıyor. Her takımın artık bir amacı var. Amaçsız takım yok. İlk iki için çok sayıda takımın şansı var. Biz bir adım öne çıkmak için puan kaybetmemeliyiz” diye konuştu.


Çaykur Rizespor’un bu maçta iki golünü atan Eren, galip geldikleri için mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Sercan’ın yaptığı ortayı göle çevirdim ve öne geçtik. İlk yarıyı avantajlı kapattık. İkinci yarıda Cernat’ın oyuna girmesiyle oyunu rakip sahaya yıktık. Galip geldiğimiz için mutluyum. Hedefimize yaklaşıyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Bu seviyede oynarsak süper lige çıkacağımıza inanıyorum.”
2 Mart Rize’nin Kurtuluş bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Rizesporlu oyuncu Sercan, “Bu tür maçların telafisi zor. Hocamız her maçta biraz daha iyi oynamamız gerektiğini söylüyor. Mustafa Denizli’nin burada olması hedefimiz ne olduğunu gösteriyor. Bizde burada elimizden geleni yapıyoruz. Daha çok çalışarak hedefimiz olan şampiyonluğa koşmak istiyoruz. Gelecek hafta Denizli maçına da çok iyi hazırlanıp kazanmak istiyoruz. Kazanarak hedefimize bir an önce ulaşmak zorundayız” diye konuştu.

KARTALSPOR CEPHESİ
Alınan sonuçtan ötürü Çaykur Rizespor’u kutladığını belirten Kartalspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, “İki takım içinde zor maçtı. Rizespor baskılı oynadı, biz bu baskıya cevap veremedik. Neticede mağlup olduk. Ligde iç açıcı durumda değiliz. Böyle oynarsak bizim için iyi olmayacak. Oyun standartlarımızı yükseltmeliyiz. Bizi zor günler bekliyor” şeklinde konuştu.
Sezona Çaykur Rizespor forması ile başlayan ve şimdi Kartalspor için ter döken başarılı orta saha oyuncusu Fahri yaptığı açıklamada, “Bizim için bir puan ile dönmemiz gereken bir maçtı. Yenilmememiz gerekiyordu. İlk on dakika baskı yemedik. Sonra rakibimiz çok duran top kullandı. Neticede de duran toptan gol yedik. Oyun içimde istediğimiz pasları yaptığımız bir zamanda ikinci golü yedik. Rizespor haklı bir galibiyet aldı. Bizim hedefimiz kümede kalmak” ifadelerini kullandı.
En kötü bir puan için maça çıktıklarını söyleyen Kartalsporlu oyuncu Gökhan, “Rakibe çok yan top fırsatı verdik. Geriye düştüğümüz maçlarda oyundan çabuk küsüyoruz. Bu maçta da oyunu çeviremedik. Kendi adıma söylüyorum düşmeye giden bir takıma fayda sağlamıyorum. Hepimiz bunu düşünmeliyiz. Sıkıntılı bir süreç içindeyiz. Bu takımın burada olmasının en büyük nedeni bizleriz. Buca maçını mutlaka kazanmak istiyoruz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.