Çaykur Yeni Sezona Hazırlanıyor

Çaykur Yeni Sezona Hazırlanıyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’da işçinin grev kararına karşı, grev yaptığını belirterek çayını taze satan üreticilere teşvik ödemesi yapılacağını belirtti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın açıklamasında Çaykur’da grevin fiili olarak başlamadan sona erdiğini belirterek, “İşçimiz grev kararına karşı grev yapmıştır. Fiili olarak işletmelerimizde grev yoktur. Sendika yönetiminin bölgeyi kaosa sürükleyecek, krize sürükleyecek sorumsuzca aldığı bu kararı sağduyu ile hareket eden, yüksek sorumluluk duygusu ile hareket eden, memleketin, bölgenin, çay müstahsilinin menfaatlerini şahsi menfaatlerinin üzerinde tutarak en sağlıklı kararı veren işçimiz iş başı yapmıştır. Ben çok değerli işçi kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma tüm kalbim ile teşekkür ediyorum. Bugün itibari ile fabrikalarımızda 7 bin mevsimlik işçimiz ve tüm kadrolu işçilerimiz iş başındadır. Kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler. 198 mevsimlik işçimiz çeşitli mazeretleri olduğu için henüz iş başı yapamadılar. Biz artık grev olayını gündemimiz dışına çıkarttık. Sendika ile artık bir meselemiz ve diyaloğumuz yoktur” dedi.

ÇAYINI TAZE SATAN TEŞVİK ALACAK
Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çay bitkisinin hasat olgunluğuna kademeli olarak değil de tüm bölgelerde aynı anda ulaştığını belirten Sütlüoğlu, üreticilerden çaylarını taze olarak hasat edip satmalarını istedi. Sütlüoğlu konuyla ilgili yaptığı çağrıda, “Vatandaşımızın çayını satarken sıkışmaması, çayın taze olarak süresinde verilebilmesi açısından kampanyayı erken başlatacağız. İşletmelerimiz alımlara hazırdır. İşçilerimiz işlerinin başındadır. Bir teşvik sistemi ile beraber çayını taze toplayan, çayını taze topladığı için kilo olarak bir miktar kayba uğrayan üreticilerimizi zarara uğratmayacak şekilde teşvik sistemi uygulayacağız. Çayın tamamını üreticimizi sıkıntıya sokmadan taze olarak alıp işlemek istiyoruz. Bu çaydan kaliteli bir üretim yapmak istiyoruz. Kaliteli üreteceğimiz bu çayı yüksek fiyatla satarak hem biz kazanacağız hem de çayını taze satan üreticimizi kazandıracağız” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.