Çaykur'dan Beklenen Açıklama

Çaykur'dan Beklenen Açıklama

Basında yer alan Çaykur’a Çay İthal etme yetkisi verildi haberi ile ilgili olarak Çaykur Genel müdürlüğünce yapılan ayzılı açıklamada ; söz konusu yetkinin zaten var olduğu ama bu güne kadar Çayku’un bu yetkisini kullanmadığı belirtilerek bundan sonrada Çaykur çay ithal etmeyi düşünmemektedir denildi.

İşte açıklamanın tam metni.

Bazı basın yayın organlarında “Çaykur’a çay ithal etme yetkisi verildi” şeklinde haberler yapılarak, ithalat yetkisi hakkında yeni bir durum varmış gibi kanaat oluşturulmuştur. Oysa; daha önce yürürlülükte bulunan 20 Aralık 1996 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış Ana Statümüzün 4 üncü maddesinde, Çaykur’un çay ithal etme yetkisi zaten mevcut idi… Geçmişten bu yana var olan bu yetkiye rağmen Çaykur çay ithalatı yapmamış olup, yapmayı da düşünmemektedir.

Ana Statü değişikliği ile mevcut olan işbu ithalat yetkisi ile ilgili olarak hiçbir değişiklik yapılmamış, mevcut durum aynen korunmuştur. Yapılan değişiklikle, yeni çay ürünleri(bitkisel çaylar, soğuk çay, kafein, buzlu çay, ekstrakt vs) üretmek, fabrika kiralamak, çayla ilişkili ve yan ürünlerde faaliyette bulunmak yetkileri alınarak; gelişen ve değişen piyasa şartları dikkate alınıp, Çaykur’un manevra alanı genişletilmiştir.

Herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek adına; Ana Statü’de yapılan değişiklikle, ithalat yetkisi ile ilgili olarak var olan mevcut durumda herhangi bir değişiklik yapılmadığını;

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.