ÇBİ: Maden Kazalarının Önüne Geçmek Mümkün

ÇBİ: Maden Kazalarının Önüne Geçmek Mümkün

ÇBİ Genel Müdürü Ian Anderson, Zonguldak'ta 8 madencinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili başsağlığı dileğinde bulundu.

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) Genel Müdürü Ian Anderson, Zonguldak'ta 8 madencinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili başsağlığı dileğinde bulunurken, "İyi planlama ve tedbirlerle kader olarak değerlendirilen bu tür olumsuzlukların önüne geçmek mümkün" dedi.

'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Anderson, Zonguldak'ta yaşanan maden kazasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Ian Anderson, yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi. ÇBİ' nin Türkiye'deki istatistik verilere göre tüm madenlerden 20 kat daha güvenli olduğunu ifade eden Anderson, şunları söyledi:

"Kömür madenlerinde bulunan risklerin çoğu bizde bulunmuyor. İş güvenliği konusunda büyük yatırımlar yaptık. Çalışanlarımızı eğittik. Ama belli ki bazı madenlerde sıkıntılar devam ediyor. Sıkıntıların giderilmesi kısa sürede olacak iş değildir. Emniyet kültürünün yerleşmesi için ciddi yatırımlar gerekiyor. Teknik kabiliyet ve uzun süren eğitimler gerekiyor. Madenlerde karşılaşılabilecek en olumsuz koşul ölümlerle sonuçlanan kazalardır. Eminim hiçbir çalışan madene ölmek için gitmiyordur. Sabah evinden çıkarken bu ihtimali düşünmek bile istemiyordur. Bunun için tüm önlem ve tedbirlerin alınması zorunludur. İyi planlama ve tedbirlerle kader olarak değerlendirilen bu tür olumsuzlukların önüne geçmek mümkündür."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.