Cem Kazmaz Pazar'dan önemli mesajlar verdi

Cem Kazmaz Pazar'dan önemli mesajlar verdi

Genel merkez tarafından MHP Rize İl Başkanlığına atanan O. Cem Kazmaz, Pazar'da partililerle bir araya geldi, gördüğü destekten memnun kaldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Teşkilatı’nın genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından yeniden teşkilat kurması için görevlendirilen yenil başkanı Osman Cem Kazmaz, bugün Pazar ilçesinde partililerle bir araya gelerek süreci değerlendirdi.

MHP Pazar İlçe Başkanı Ziya Üstbaş, Ülkü Ocakları Pazar İlçe Başkanı Adnan Kaboğlu ve çok sayıda partilinin karşıladığı Osman Cem Kazmaz iddialı açıklamalarda bulundu.

Pazar Ülkü Ocakları Başkanlığı Toplantı Salonunda MHP İlçe Başkanı Ziya Üstbaş ve Ülkü ocakları Pazar İlçe Başkanı Adnan Kaboğlu ile birlikte süreci değerlendiren Kazmaz, Pazar’daki bu birlikteliğin kendisini daha da umutlandırdığını belirterek, “İnşallah bu partiyi daha güzel yerlere getireceğiz. Bunu elbirliğiyle yapacağız. Değerli ülküdaşlarım. Bir süreç yaşadık. Bu süreç neticesinde burada Rize’de bir yenilenme gerektiğine genel merkezimiz karar verdi. Bununla ilgili olarak da bu yenilenme çerçevesinde bana bir görev tevdi ettiler. Ben bunu gururla kabul ettim. Zaten 5–6 seneden beri burada çalışmalarımı sürdürüyordum. Bütün amacımız ülkenin şu anda içinde bulunduğu süreçtir. Çok ciddi bir süreçten geçiyor ülke. Burada da bana sorarsanız bu ülkenin dayanacağı bir tane dalı kaldı o da ülkücü hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Önümüzde seçimler var. Çok ciddi çalışma yapmamız gereken alanlar var. Bunlarla ilgili olarak, öncelikle bir kurucular kurulu listesi hazırlıyorum. Burada sizin de katkınız olacak. Yeniden bir il yönetimi oluşacak. Ardından da hep beraber, Bismillah deyip çalışmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.


MHP Pazar İlçe Başkanı Ziya Üstbaş ise ilçe teşkilatı olarak Kazmaz’ın yanında olduklarını deklare ederek, “MHP Rize İl Teşkilatı, Genel merkez tarafından görevden alındıktan sonra Sayın Cem Kazmaz Bey’e görev tevdi edilmiş. Pazar ilçe teşkilatı olarak biz ilde görevlendirilen sayın Kazmaz’ın yanında olduğumuzu, MHP’nin tasarrufları karşısında yapılacak bütün icraatlarda biz MHP’li olarak dimdik ayakta durduğumuzu Pazar Teşkilatı olarak gösterdik. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.


Ülkü ocakları Pazar İlçe Başkanı Adnan Kaboğlu da Kazmaz’a olan desteklerini dile getirerek, “Genel merkezin görevlendirmiş olduğu Cem kazmaz Bey’e Ülkü Ocakları Pazar teşkilatı olarak biz de aynı şekilde çalışacağımızı söylüyor, hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.


Gördüğü ilgi ve destek karşısında memnuniyetini dile getiren MHP Rize İl başkanı Osman Cem kazmaz, “Bu sıcak sözler için teşekkür ediyorum. Ülke hakikaten kritik bir eşikte. Bir takım tutanaklar açıklandı. Hepiniz bunları gördünüz. Bu tutanakların içinde; maalesef ben onları Türk basını olarak değerlendiremeyeceğim, herhalde onlar da isimlerini değiştirecekler, işte bunların yayınlanması, bunlar geyik muhabbetidir, siz bunlara bakmayın, sonuca bakın şeklinde maalesef çeşitli konuşmalar var. Orda bir cümle vardı; İmralı’daki bebek katili cani, ülkenin adını bile belirlemiş. Artık burası Türkiye Cumhuriyeti olmayacak, yani böyle bir Türk adı olmayacak, buna bir Anadolu, Mezopotamya federe cumhuriyeti deriz şeklinde bir düşüncesi var. 15 Ağustos’ta TBMM’nin kararıyla çıkacaklarmış ülkeden. 15 Ağustos’ta, ‘Girdik Türk askerini katlettik, bunun üzerinden de istediğimiz bölünmeyi sağladık, 15 Ağustos’ta da bunu milli bayram ilan edip çıkıyoruz.’ diyecekler herhalde. İş bu noktaya geldi. Onun için bizim burada bir beyaz sayfa açmamız gerekiyor. Burada geçmişle ilgili her türlü uğraşının bir zaman kaybı olacağına inanıyorum. Biz ülkücü hareket olarak önümüze bakacağız. Rize’de bu işi durdurmak için, bu bölünmeyi engellemek için ne yapabiliriz, Ankara’ya nasıl bir katkı yapabiliriz? Bunları araştırmamız lazım. İl teşkilatımız oluştuğu anda bunları yapacağız.” diye konuştu.


RİZE’DE EN ÖNEMLİ KONU ÇAY MESELESİ
Rize gündemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kazmaz, çay konusunda önemli gelişmeler yaşanacağına dikkat çekerek, “Benim Rize’de gördüğüm en önemli mesele, şu anda siyaset olarak oturtmak istediğim en önemli konu, çay meselesi. Bir memleketin bölünmesi meselesi var bir de çay. Sürgün geliyor. Geçen seneki sıkıntıları yaşatmamak için nasıl bir katkıda bulunabiliriz? Bunları analiz edeceğiz. Bir çay kanunu tasarısı hazırlıyorlar. Bunu duyduk. Bu tasarının bize açıklanmasını isteyeceğiz. Ben yönetimimi oluşturduktan sonra bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Burada çay kanunu tasarısının detaylarını bize açıklamalarını isteyeceğim. Yani bir çay kanunu tasarısı yapılsın. Rize için biz buna karşı değiliz. Ancak çay kanunu tasarısı üreticinin cebine girecek parayı azaltacaksa biz buna karşıyız. Her şeyden önce işe bu noktadan bakmamız gerekiyor.  Rize’nin siyaset açısından Türkiye’de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bize de çok büyük görev düşüyor. Belirli toplantı ve panellerle halkın içine girip bu yıkım projesinin ne olduğunu anlatacağız. Bizim birinci görevimiz bu." dedi.



MHP RİZE’DE BÖLÜNÜR MÜ?
“Bir süreç yaşandı Rize’de. Mevcut MHP İl yönetimi görevden alındı. Görevden alınan yönetime bazı ilçe teşkilatları da destek verdi, toplu istifalar oldu. Pazar ve İkizdere bunun dışında kaldı. Bir bölünme olabilir mi Rize’de MHP’de? Bu süreçte teşkilatı nasıl kuracaksınız?” şeklindeki bir soru üzerine kazmaz şöyle konuştu:

“Her şeyden önce ben bir bölünme olacağını düşünmüyorum. Ülkücü hareket bölünebilecek bir hareket değildir. Ben herhangi bir sıkıntı olduğunu da düşünmüyorum. Mevcut yönetim yaşanan kurultay sürecinde bir şekilde mevcut sayın genel başkanımıza ve oluşan yönetimine karşı olduklarını beyan ettiler, kendilerini eleştirdiler ve hür iradelerini kullanarak da çeşitli şekilde oy kullandılar. Fakat biliyorsunuz ki seçimlerde ve demokrasinin gereği olarak eğer bir ortak çalışma ortamı olacaksa karşılıklı güven unsuru oluşması gerekiyor. Bu şekilde de karşılıklı güven unsuru olmadığı için genel merkezimiz kendilerinden nezaket olarak istifayı, bir geri çekilmeyi beklediler. Fakat bunun gerçekleşmemesi neticesinde de tüzüğümüzün 52 ve 54. maddeleri gereği genel merkezimiz yetkilerini kullanarak buradaki yönetimi görevden aldı. Bu bir bayrak değişimi. Yeni gelen arkadaşların, eskiden görev yapan arkadaşların mutlaka katıları olmuştur ülkücü harekete. Bunların hiç birinin yadsıyamayız. Herkesin kendi nezdinde katkıları olmuştur. Eza, vefa çekilmiştir. Bunlarda hiçbir sorunumuz yok. Ama bir bayrak değişimi, yenilenme olması gerekiyordu. Yönetimdeki yenilenmelerin ivme kazandıracağını ve eski arkadaşların da bu ivmeye katılarak bu hareketi daha da ileriye götüreceklerine inanıyorum. İstifa eden arkadaşların da hür iradesidir. Rize’deki ülkücü hareket çok geniş ve büyüktür. Şu anda bana, ciddi anlamda bir talep var. Hatta ben mesajlarımı şu şekilde de genişletmek istiyorum: Partimizin genel merkezinde başka bir belirlenme de var. O da şu: Milliyetçi muhafazakar çizgide ülkenin geldiği bu aşamada kim katkıda bulunacaksa bizim kapımız açık. Sadece Türk milliyetçiliği, muhafazakarlık ve bizim partimizin temel değerleriyle barışık olmak şartıyla bizim kapımız bütün katkı verecek, başka partilerde siyaset yapmış insanlara açık. Yönetimimize de bunlardan alabiliriz. Her türlü desteğe açığız. Bu çağrıyı Pazar’da yapmış olduk. Bu gidişata bir dur demek isteyen, ülkesine sahip çıkmak isteyen herkese ben burada bir davet çıkarıyorum. Gelebilirler, istedikleri şekilde her türlü katkıyı burada verebilirler. Biz geniş tabanlı bir barışık oluşum yaparak, bir beyaz sayfa açarak devam edeceğiz yolumuza. En azından bizim için her şeyden önce ülkemiz geliyor.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.