Deriner Barajı Ve HES Projesinde Üretiminde Rekor Kırıldı

Deriner Barajı Ve HES Projesinde Üretiminde Rekor Kırıldı

Türkiye’nin en yüksek, Avrupa’nın 3., Dünya’nın da 6. en yüksek gövdeli barajı Deriner Barajı Haziran ayında 298 milyon kWh elektrik enerjisi üretti.

EÜAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Deriner Barajı ve HES Projesi 2015 yılı Haziran ayında 298 milyon kWh elektrik enerjisi üreterek kendi rekorunu kırdı. Bir ayda Deriner Barajı’nın ülke ekonomisine soktuğu gayri safi milli hasıla tam 68 milyon 540 bin TL oldu. Baraj kendi maliyetini ürettiği enerji ile çıkarmak üzere.

Türkiye’nin en yüksek barajı olan Deriner Barajı ve Hidro Elektrik Santrali, Haziran ayı içerisinde yaptığı üretim ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. DSİ Genel Müdürlüğü Deriner Barajı’nın aylık değerlendirme bakımından bugüne kadar ürettiği en yüksek enerjiyi ürettiğini açıkladı.

Açıklamada, işletmeye 12 Aralık 2012 tarihinde üretime alındığı günden itibaren bugüne kadar toplam 2 milyar 540 milyon kWh elektrik enerjisi ürettiği belirtilerek, Deriner Barajı'nda ilk defa bir ay içerisinde 298 milyon kWh elektrik enerjisi üretilerek ülke ekonomisine 68 milyon 540 bin TL katkı sağlandığı bildirildi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.