DİDİ Avrupa’da görücüye çıktı

DİDİ Avrupa’da görücüye çıktı

Türkiye’de tüketiciyle buluşmasının ardından Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun “Baş Pehlivan” olarak tanımladığı DİDİ Avrupalı Soğuk Çay tüketicilerinin beğenisini kazandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te iki yılda bir düzenlenen ve dünya gıda sektörünün buluştuğu SİAL Gıda Fuarında, ÇAYKUR ürünleri ile yine fuarın gözde firmaları arasında yer aldı.

Bu yıl fuarda 200 ülkeden gıda uzmanları ve 105 ülkeden 6.300 katılımcı yer alırken Türkiye’den ise 266 firma ürünlerini sergileme imkanı buldu.

Yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda ÇAYKUR, Siyah çay, yeşil çay çeşitlerinin yanında Türkiye’de tüketici tarafından çok beğenilmesinin ardından Avrupa pazarına da göz koyan DİDİ’de ilk defa görücüye çıktı.

Fuara ÇAYKUR ekibiyle birlikte bizzat katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Ürünlerimizi yurt dışında tanıtmak ihracatta yolumuzu açmak için bu tür büyük fuarlar bizim için çok önemli. Bu tür organizasyonlar sayesinde yabancı tedarikçiler ve tüketiciler ürünlerimizi tanıma imkanı buluyor. Ürünlerimizi ikili ilişkilerle daha iyi anlatıyoruz. Katılımcılar ürünlerimizi diğer eş değer ürünlerle karşılaştırıyor, farkı bizzat görüyorlar. Bizde kaliteli ürünlerimizin reklamını yapma imkanı buluyoruz. Bu nedenle mümkün olduğunca bu tür uluslararası organizasyonlara katılmaya özen gösteriyoruz.” Dedi.

Fuara gelen ziyaretçi ve Avrupalı gıda tedarikçi firmalarının ÇAYKUR’un ürünlerini çok beğendiğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Dış pazarlara ulaşmada çok önemli yer teşkil eden bu fuarlar sayesinde o bölgede pazar araştırması yapılmasına da fırsat sağlanıyor. Tarımında zirai mücadele yapılmayan, üretiminde kimyasal katkı maddesi kullanılmayan ve dünyada üzerine kar yağan çayımızı buradaki ziyaretçi ve firmalara anlatıyoruz. Avrupa’da özellikle organik ürünlere ayrı bir ilgi var. Ürünlerimizin organik olması ilaç ve katkı maddesi kullanılmaması Avrupalı tüketicileri cezbediyor. Bu pazarda kendimize yer açmaya, var olan yerimizi genişletmeye çalışıyoruz” dedi.

Özellikle DİDİ’nin ilk Avrupa deneyiminin çok olumlu geçtiğini söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Türkiye’de çıkar çıkmaz adeta sektörün başpehlivanı olan ve Avrupa’da çayımızın lokomotifi olacak gözüyle baktığımız DİDİ’miz bizi şaşırtmadı. İhracat hazırlıklarını tamamlayıp SİAL Gıda Fuarı’nda ilk Avrupa sınavına çıkan DİDİ’miz Türkiye’deki başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Yoğun bir ilgi ile karşılaştık. İkili görüşmelerimiz oldu. İnşallah en kısa sürede DİDİ Avrupa soğuk çay pazarında da yerini alacak.” Dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.