Doğalgaza Neden Zam Yapıldı?

Doğalgaza Neden Zam Yapıldı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza yapılan zamla ilgili açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza yapılan zamla ilgili olarak ''Bizim dışımızda Kuzey Afrika'da, Suriye'de, yine İsrail-İran gerginliğinin oluşturduğu siyasi istikrarsızlığın bedelini enerji sektörü olarak ödüyoruz'' dedi.

Yıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) mart ayı ihracat rakamlarının açıklanacağı toplantıya girerken gazetecilere; zam yapmayı ne hükümetin ne de kendisinin isteyeceğini ifade etti.

ZAM ZORUNLULUKTAN

Doğalgaza zammın zorunluluktan kaynaklandığını, yurt dışındaki ham petrol fiyatlarındaki artış ile dövizdeki yükselme nedeniyle maliyetlerin arttığını daha önce belirttiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

''Bizim, diğer Avrupa ülkelerinden bir farklılığımız var. Dövizle aldığımız enerjiyi, TL olarak satıyoruz. Aradaki fark, yine bizim maliyetlerimize yansıyor. Bankacılıkta 'açık pozisyon' denilen bir konu. Yine bizim dışımızda Kuzey Afrika'da, Suriye'de, yine İsrail-İran gerginliğinin oluşturduğu siyasi istikrarsızlığın bedelini, enerji sektörü olarak ödüyoruz. Ham petrol fiyatlarındaki yükselme, doğalgazdaki fiyatları etkiliyor ve aynı zamanda taleplerin düşmüş olmasından, arzın yetersizliğinden veya talebin yükselmesinden dolayı değil yalnızca bizim dışımızda oluşan siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan sebeplerle bu fiyatlar yükseldi. O yüzden 'dünyanın yükünü çekiyoruz' dediğim konu budur ve bu zam yapılmak durumunda kalınmıştır''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.