Doğu Karadeniz'de Kaç Su kuşu tespit edildi

Doğu Karadeniz'de Kaç Su kuşu tespit edildi

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Kış Ortası Su Kuşu Sayım sonuç raporu açıklandı.

 DOĞA Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Kış Ortası Su Kuşu Sayım sonuç raporu açıklandı. Rapora göre, 4 ilde 28 türden 26 bin 826 su kuşu tespit edildi.

 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile Doğu Karadeniz Kış Ortası Su Kuşu Sayımı gerçekleştirildi. Su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan ekosistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için kullanılan temel yöntem olan sayım, su kuşlarının mevsimsel göç hareketlerinin en az olduğu, sulak alanlarda kümelendikleri 15 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi'nden ornitologların katıldığı sayımda tür ve birey sayıları belirlendi.
 
4 İLDE 28 TÜR
 
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde gerçekleştirilen sayımlarda 28 türde 26 bin 826 su kuşu tespit edildi. Rize kıyılarında 23 türden 6511, Trabzon'da 18 türden 6165, Artvin'de 16 türden 5775 ve Giresun'da ise 19 türden 8375 su kuşu sayıldı. Aynı alanlarda ve aynı noktalardan yapılan standart sayımların uzun dönemde popülasyon trendlerinin analiz edilmesinde oldukça yararlı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.