Doğu Karadeniz'de kış

Doğu Karadeniz'de kış

Karadeniz'de etkili olan karın ardından ulaşıma kapanan mahalle ve köy yollarını açmak için çalışmalar devam ediyor.

 Trabzon'da üç gündür etkili olan yağışın ardından kapanan mahalle yollarının çoğunluğu ulaşıma açıldı. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, yüksek kesimde bulunan 20 mahallenin yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İl genelinde soğuk havanın etkisiyle buzlanma meydana geldi. Ekipler, ana yollarda buzlanmayla mücadele için tuzlama çalışması, ayrıca buz kırma ve kaldırma işlemi gerçekleştiriliyor.

- Rize
Rize'de kar dolayısıyla 125 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 4, Ardeşen'de 14, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde 28, Derepazarı'nda 2, Fındıklı'da 2, Güneysu'da 6, Hemşin'de 3, İkizdere'de 12, Kalkandere'de 7 ve Pazar'da 32 olmak üzere 125 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. 

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 107 personelin, 62 iş makinesiyle çalışmalara aralıksız devam ettiği, gün içinde bin 33 kilometrelik yolun ulaşıma açılmasının planlandığı kaydedildi.

Şehir merkezinde ise buzlanma nedeniyle belediye ekipleri, mahalle yollarında tuzlama çalışmasına devam ediyor. Karayolları ekipleri de ilçe bağlantı yollarında kar temizleme işlemini sürdürüyor.

- Giresun

Giresun'da yağışa bağlı olarak 119 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkezde 12, Bulancak'ta 16, Çanakçı'da 4, Dereli'de 26, Doğankent'te 3, Espiye'de 12, Eynesil'de 2, Görele'de 2, Güce'de 3, Keşap'ta 9, Piraziz'de 5, Tirebolu'da 14 ve Yağlıdere'de 11 olmak üzere 119 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, kapalı yolları ulaşıma açmak için 77 araç yardımıyla karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

- Artvin

Artvin'de etkili karın ardından il genelinde 60 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, söz  konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediyor.

- Ordu

Ordu'da ise yağış nedeniyle kapanan 550 mahalle yolu ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında 350 personel ve 282 iş makinesiyle yaptığı çalışmalar sonucu, yolların tamamında ulaşımı sağladı.

Ekiplerin, hastaları sağlık kuruluşlarına ulaştırma ve cenaze defin işlemlerine yardımcı olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.