Dolandırıcılardan Pes Dedirten Taktik

Dolandırıcılardan Pes Dedirten Taktik

Her geçen gün yöntemlerini geliştiren dolandırıcılar 'pes' dedirtiyor.

 Elinde cep telefonu bulunan veya sanal ortamda hesabı olan kişiler her an dolandırıcıların ağına düşme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları kandırmanın yolunu arayan dolandırıcılar, son olarak olmayan 'hayat sigortası' üzerinden vatandaşları mağdur etmeye başladı.

Vatandaşa 1 sene önce sağlık danışmanlığı hizmeti aldığından bahseden ve bu anlaşmayı uzatıp uzatmama kararını soran dolandırıcılar, vatandaşın onay vermesi durumunda 375 lira ödeyerek bu durumun sonlanabileceğini belirtiyor. onaylamaması durumunda ise 800 lira kesinti yapılacağını söylüyor

Bu noktada vatandaş, dolandırıcının tuzağına düşerse kredi kartı bilgilerini vererek tahsilatın gerçekleşmesini sağlıyor.

Peki ne yapmak gerekiyor? Genel olarak kişisel bilgilerin, anne kızlık soyadının, kredi kartları üzerinde bulunan bilgilerin ve şifrelerin kesinlikle üçüncü şahıslar ile paylaşılmaması gerekiyor. Kişisel bilgileri isteyenlere karşı şüphe ile yaklaşılmasında da  fayda var. Ayrıca söz konusu kurum ile iletişime geçerek ve konu hakkında bilgilendirme yaparak durum teyit edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.