Emekliye, Çalışana ve Yaşlıya AK Parti’den Destek

Emekliye, Çalışana ve Yaşlıya AK Parti’den Destek

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar Rize’nin Güneysu ilçesinde yapmış olduğu ziyarette vatandaşlara bir araya gelerek emekliye, çalışana ve yaşlılara getirmiş oldukları yenilikleri ve hizmetleri anlattı.

Ayar, “SSK ve Bağ-Kur emeklimizin maaşlarında artış yaptık, Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi’nin kaldırılacağız, işçi ve Bağ-kur emeklisine yıllık 1200 TL ek ödeme yapacağız, asgari ücreti 1300 TL’ye yükselteceğiz ve evde bakım hizmetlerini arttırarak devam ettireceğiz”

AK Parti olarak yeni dönemde de sosyal güvenlik alanında sağladıkları ilerlemeleri devam ettireceklerini belirten Ayar, dünyada değişen şartlar ve gelişen standartları da yakından takip ederek sistemlerini güncelleyeceklerini ifade etti.

EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜKSELME

Ayar, “Temmuz ayında emekli maaşlarına rutin olarak yaptığımız artıştan sonra maaşı 1.000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize seyyanen 100 lira zam yaptık. Maaşı 1.000 lira ile 1.100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da 1.100 liraya tamamladık. Bu artıştan emeklilerimizin yaklaşık yüzde 55’inin istifade etmesini sağladık” dedi.

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ KESİNTİSİ KALKIYOR

Ayar, “Yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz Bağkur Sigortalısı olan esnafımızın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisini tamamen kaldıracağız” dedi.

 İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİSİNE YILLIK 1.200 TL

Ayar, “Ticari faaliyette bulunan emeklilerimizden kesilen ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primini yüzde 10’a indirdik. 630 binden fazla emeklimizin yararlandığı bu düzenlemeyle emeklilerimizin aylıklarına ortalama en az 50 liralık ayrıca bir artış sağladık. Tüm işçi ve bağkur emeklilerimize de önümüzdeki dönemde yıllık ilave 1.200 TL vereceğiz” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 1.300 TL

“Önümüzdeki yıl için asgari ücreti 1300 TL’ye yükseltme yönünde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklifte bulunacağız. Ayrıca, yapılan işin tehlike sınıfına göre, asgari ücrette farklılaştırılma sağlayacağız”

ENGELLİ YAŞAM MERKEZLERİ GELİYOR

Ayar, “Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri “Engelli Yaşam Merkezleri” kuracağız. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç engelliler için evde bakım aylığı uygulamasını başlattık ve ayrıca özel bakım merkezlerinden yararlanan engelliler için aylık iki net asgari ücret tutarında ödeme yapmaya başladık” dedi.

EVDE BAKIN HİZMETİ: 2007’de 30 BİN, 2014’TE 466 BİN KİŞİ

Sosyal politikalar kapsamında evde bakım hizmetinde büyük ilerlemeler sağladıklarını belirten Ayar, “2007 yılında evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı 30.368 iken, 2014 yılı Eylül ayı itibarıyla 466.427 engelliye evde bakım hizmeti vermekteyiz. Evde bakım hizmetlerinin sosyal hizmeti de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Ayar seçim çalışmaları programı kapsamında, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Güneysu ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Kıbledağı, Çamlıca, Başköy, Gürgen, Yeniköy ve Güneli köylerini ziyaret etti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.