Engelsiz Yaşam Derneğinin Açılışı Yapıldı

Engelsiz Yaşam Derneğinin Açılışı Yapıldı

“Engelsiz Rize İçin Hep Birlikte El Ele” sloganı ile 2018 yılında kurulan Rize Engelsiz Yaşam Derneği merkezinin açılışı, Rize Valisi Kemal Çeber tarafından yapıldı.

 Camiönü Mahallesindeki dernek merkezinin açılışına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yaşar Yıldız, Rize Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.


Dernek merkezinin açılışı esnasında ilk olarak Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alan bir konuşma yaptı. Alan yaptığı konuşmada derneğin faaliyet başladıkları günden bu güne kadar yürüttükleri projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  


Daha sonra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yaptığı konuşmada; Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Kent Konseyi olarak engelsiz bir şehir için birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bunların belediyenin asli görevleri arasında yer aldığını ve budan sonrada bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.


Rize Valisi Kemal Çeber de yaptığı konuşmada, bugün sağlıklı olan herkesin, her an için aslında birer engelli adayı olduğuna değinerek; “Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bey ve yönetim kurulu üyeleri bundan birkaç ay önce beni makamımda ziyaret etmişlerdi ve engelsiz Rize konusundaki projelerini aktarmışlardı. Heyecanlarını ve enerjilerinin o gün gözlerinde görmüştüm.  Aslında Rize ve Rizeliler bu konuda gayet duyarlı. Rize’de görev yaptığım süre içerisinde bunu yakından hissetmiş olmaktan oldukça mutluyum” dedi.


Engelli bireylere gerekli imkan ve olanakların sağlanması durumunda neleri başarabileceklerini, bu dernek aracılığı ile bir kez daha gösterdiklerini belirten Vali Çeber, Rize Engelsiz Yaşam Derneğinin kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen ve dernek tarafından hazırlanan projelere katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ederek, dernek merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından dernek merkezi ve atölyelerini gezen Vali Çeber, dernek yönetim kurulu başkan ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.