Engindere Mahallesi 2 Bin Tonluk Su Deposuna Kavuşuyor

Engindere Mahallesi 2 Bin Tonluk Su Deposuna Kavuşuyor

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap, teknik ekibi ile beraber Rize'nin Engindere Mahallesinde yapımı devam eden su deposunda incelemelerde bulundu.

Rize'de büyük ölçüde su sıkıntısı yaşayan Engindere mahallesinde yapılan yeni su deposu ile bu sıkıntı aşılacak. Rize Belediye Başkanı Prof, Dr. Reşat Kasap'ın döneminde yapımına başlanan 2 bin tonluk içme suyu deposu ile Engindere mahallesinde yaşayan vatandaşlar Andon suyunu sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler.

Yaklaşık 3 ay içerisinde vatandaşın kullanımına hazır hale getirilmesi düşünülen su deposundan Engindere mahallesinin tamamı faydalanabilecek. Su deposunun yapımı ile yaklaşık 2 km.'lik yeni isale hattı çapı değişebilir çelik boru hattı ile yapılacak. İçme suyu şebeke hattı ise polietilen boru ile yapılacak.

Yapımı devam eden Engindere su deposunda incelemede bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; "Engindere mahalle sakinlerimiz Andon suyumuzdan yeterli ölçüde faydalanamıyorlardı. Seçim sürecinde Engindere mahallemize yapmış olduğumuz ziyarette bu sorun dile getirilmişti. Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızın taleplerini dikkate aldık ve sorunların çözümü aşamasında çalışmalarımız devam ediyor. Engindere mahallemize yeni bir su deposu yapımına başladık. Yapılacak olan 2 bin tonluk bu depo ile mahalle sakinlerimiz Andon suyumuzu çok daha rahat kullanabilecekler. Rize Belediye Başkanı olarak teknik ekiplerimizin yapmış oldukları çalışmaları bizzat yakından takip etmekteyim. İnşallah kısa süre içerisinde su depomuz bitecek ve halkımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.