Ensar Öğüt'ün Meclis'te yaptığı çay-süt hesabı

Ensar Öğüt'ün Meclis'te yaptığı çay-süt hesabı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çay tepsisi ve sütle çıktı. Ancak, diğer milletvekillerinin konuşmasına müdahale etmesi sonucu yaptığı çay-süt hesabını karıştırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler devam ediyor. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un uyarısına rağmen CHP'li vekil Ensar Öğüt, kürsüye çay tepsisi ve süt şişesi ile çıktı. Öğüt, daha önceden Genel Kurul salonundan dışarıya çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için, “Sayın Maliye Bakanı keşke kaçmasaydı, gitmeseydi daha iyi olurdu” ifadesini kullanması Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'u kızdırdı.

Yakut, Öğüt'e “Bu cümle doğru değil, Sayın Bakan’a niye bu tabiri kullanıyorsunuz. İnsani ihtiyacı vardır, karşılamasın mı yani” diyerek tepki gösterdi.

Ensar Öğüt'ün çay ve süt hesabı

 
"SÜT, 10 BARDAK VE 1 TANE ÇAY VAR"

Yanında getirdiği sütü boş çay bardaklarına boşaltan Ensar Öğüt, “Bu bir litrelik süt, burada 10 tane bardak ve 1 tane çay var. Bu sütten 10 bardak süt çıkıyor. Bu 10 bardağa sütü verirseniz 1 bardak çay alabiliyorsunuz Anadolu’da. Çay 1 lira Anadolu’da, süt 10 kuruşa geliyor. Bu süt bu da çay, bu 10 kuruş bu da 1 lira” diye konuştu.

ÇAY-SÜT HESABI KARIŞTI

Çay-süt hesabı yaparken milletvekillerinin sataşması sonucu hesabı karıştıran Öğüt, “Ankara’da, İstanbul’da bu çay AVM’lerde 3 lira. O zaman 1 litre süt verirseniz, pardon 30 süt, şey çay, 1 lira süt. Burada hesabı yaptığınız zaman 10 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz. İstanbul’da 30 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz” diye konuşması milletvekilleri arasında gülüşmelere neden oldu. Öğüt’ün konuşmasından sonra kürsüyü temizlemek ve tepsi ile süt şişesini kaldırmak yine kavaslara düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.