ERDOĞAN ŞEHİR HASTANESİ VE RİZE ARTVİN HAVALİMANI SON DURUMU

ERDOĞAN ŞEHİR HASTANESİ VE RİZE ARTVİN HAVALİMANI SON DURUMU

ŞEHİR HASTANESİ VE RİZE ARTVİN HAVALİMANI İLE İLGİLİ KONUŞMASI..

 Artvin mitinginde Rize Artvin Havalimanı’nın 2022 yılında hizmete açılmasını hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, babaocağı Rize’de düzenlediği mitingte havalimanı açılış tarihi ile ilgili tarih güncellemesine gitti. Erdoğan, Rize Artvin Havalimanının daha önce açıklanan tarih olan 29 Ekim 2020’de hizmete gireceğini vurguladı.


 
“2020 yılının sonunda artık Rize-Artvin Havalimanı’nından Rize’ye geleceğiz”
 
Rize  mitinginde konuşan Erdoğan, "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımına devam ediyoruz. Resmi olarak dün Artvin'de 2022'yi söyledim ama sonra müteahhit firmalarla görüştüm, 'Allah'ın izniyle fevkalade bir durum olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar da bitirebiliriz' dediler. Dolayısıyla 2020 sonunda artık Artvin-Rize Havalimanı'ndan Rize'ye geleceğiz. Buraya 20-25 dakika, Çayeli'ne 10-15 dakika bu kadar yakın mesafede, inşallah bunu yapacağız. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra ülkemizin ikinci deniz dolgusuna inşa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı inşallah hizmete sunduktan sonra ben turizmde büyük bir patlama olacağına inanıyorum. Ayder yaylalarına, Handüzü yaylalarına kadar bütün buralarda inşallah turistleri göreceğiz. Gerek yabancı, gerek iç." dedi.




ŞEHİR HASTANESİ İLE İLGİLİ KONUŞMASI 


Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'de vatandaşlara hitap etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Erdoğan, Rize'ye söz verdiklerini ve taliplisini bulabilirseler Rize'ye Şehir Hastanesi kazandıracaklarını ifade etti.

 
Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere toplamda 28 tesisi Rize'ye kazandırdıklarını ve şehir hastanesi için yapılacak ihaleye girebilecek müşteriyi bulduklarında hastaneyi yapacaklarını kaydeden Erdoğan, "Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere 28 tesisi şehrimize kazandırdık. Bunlar arasında 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi de var. Ayrıca, eğer taliplisini bulabilirsek sözümdeyim, Rize'ye inşallah bir de şehir hastanesini ayrıca inşa edeceğiz. Rize'ye kazandıracağımız 12 sağlık tesisinin plan, proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. Bu 800 yataklı şehir hastanesi noktasında ön hazırlıklar tamam, bütün mesele şimdi o ihaleye girecek müşteriyi bulmak. İnşallah o bulunduğu anda bismillah diyeceğiz. Çayeli'ne de 50 yataklı devlet hastanesi yapacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.