Erdoğan'ın Baba Ocağına 'Kardeşlik Çeşmesi'

Erdoğan'ın Baba Ocağına 'Kardeşlik Çeşmesi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde, DOKA'nın desteğiyle 106 hektarlık alanda yaptırılan Arap Düzü Doğa Parkı'nda, Osmanlı döneminin Saraybosna'daki önemli eserlerinden "Kardeşlik Çeşmesi"nin benzeri çeşme inşa edildi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesine yaptırılan Arap Düzü Doğa Parkı'nda açılan ve Bosna’daki Osmanlı mirasının simge eserlerden biri olan "Kardeşlik Çeşmesi"nin benzeri, yoğun ilgi görüyor

Güneysu Kaymakamlığı, yaklaşık bir yıl önce Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğinde,  Handüzü Yaylası yolunda, bölge turizminin geliştirilmesi amacıyla "Güneysu Doğal Mirasını Keşfediyor" projesini başlattı.

Proje çerçevesinde, yöredeki bin 400 rakımlı alanda yapılan "Arap Düzü Doğa Parkı" kısa süre önce tamamlanarak hizmete açıldı.

İçerisinde 800 metre yürüyüş parkuru, 200 metre basamaklı yürüyüş parkuru, asma ve ahşap köprüler, dinlenme ve seyir terasları, şelale izleme alanı, gözetleme kuleleri, serender ve bir çeşme bulunan park, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta ve 106 hektar alanda bulunuyor.

Konukların çay içebileceği alana da sahip olan park, son günlerde yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.

- "Araplar, Cumhurbaşkanımızın memleketini merak ediyorlar"

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesinde yapılan parkın, yerli ve yabancı turistlerin yürüyüş ve piknik yapacakları alan olarak tasarlandığını ifade etti.

Son yıllarda Körfez ülkelerinden çok sayıda Arap turistin Doğu Karadeniz'i ziyaret ettiğini belirten Kaldırım, "Yöremize gelen Arap turistler, Cumhurbaşkanımızın memleketi olan Güneysu'yu da ziyaret etmek istiyor. İlçeye yapılan bu park ile artık turistlerimizi daha nezih bir ortamda ağırlıyoruz. Park, aynı zamanda yörede yaşayan insanlarımızın da uğrak yerleri arasında bulunuyor" dedi.

- "Saraybosna'daki 'Kardeşlik Çeşmesi'nin benzeri yapıldı"

Kaldırım, doğal güzelliği ile göz dolduran bir mekanda yapılan parkın yapımı sırasında da yörenin özelliklerinin dikkate alındığını anlatarak, "Parkımızdaki köprüler, yürüyüş yollarının çevresi, serenderler ve çeşmemizin çevresi ahşaptan yapıldı. Parktaki tüm çalışmalar doğaya ve bölge mimarisine uygun gerçekleştirildi" diye konuştu.

Arap Düzü Doğa Parkı'nın yöre turizmine katkı sağlayacağını ifade eden Kaldırım, park içine inşa edilen ve 1712 yılında Saraybosna'da yaptırılan "kardeşlik çeşmesinin" benzeri bir çeşme inşa edildiğini kaydetti.

Kaldırım, Kardeşlik Çeşmesi'nin bölgeye gelen yerli ve yabancı turislerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını anlattı.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.