Fikr-i ASIM  Rize İl Başkanı Hasan Kansızoğlu'ndan Kudüs Açıklaması

Fikr-i ASIM Rize İl Başkanı Hasan Kansızoğlu'ndan Kudüs Açıklaması

Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanımasını ve ilan etmesini, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüse taşıma kararını şiddetle kınıyor ve bir an önce almış olduğu bu karar ve eylemden hemen vazgeçmesini tavsiye ediyoruz.. Trump'ın ve İsrail'in yaptığı bir işgal suçudur.

 Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanımasını ve ilan etmesini, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüse taşıma kararını şiddetle kınıyor ve bir an önce almış olduğu bu karar ve eylemden hemen vazgeçmesini tavsiye ediyoruz..

Trump'ın ve İsrail'in yaptığı bir işgal suçudur. Tüm Avrupa Ülkelerini, BM Guvenlik Konseyini ve Insan Hakları Savunucularını bu işgale dur demeye, çağırıyoruz. 
 
Üç semavî din için de kutsal olan Kudüs; Müslümanlar için en kutsal üçüncü şehir hükmündedir.  Islamiyet 'te Kudüs; milattan sonra 610 yunsa ilk Kıble olmuştur ve Kur'an-ı Kerim'e göre Hz. Muhammed ( s.a.v) , 10 yıl sonra Miraca bu şehirden çıkmıştır. Hâl böyleyken Kudüs 'ün tarihi statüsünün muhafazası bütün İslam alemi için tarihî bir önem arzetmektedir. Kudüs, sadece israiloğullarının değil, musevilerin değil, Müslümanların ve hristiyanların da haklarının olduğu mühim ve kutsal bir topraktır. 
Bugün ABD nin yapmış olduğu haksız ve alçakça işgali kınıyoruz, lanetliyoruz. Zira bu durum, israil Filistin ilişkilerini daha da çıkmaza sokacak, binlerce masumun kanını akıtacaktır. 
Trump'ın Kudüs kararı, sadece İslam alemini değil, tüm dünyayı da endişelendirmektedir. Üç semavî dinin kutsal kenti Kudüs, hiç bir ülkenin başkenti olamaz.
" Biz onu(İbrahim'i) ve yeğeni Lut' u alemler için mübarek kıldığımız arza ( yere ulaştırıp) kurtardık. "(Enbiya 71) şeklinde buyuruyor Yüce Mevlamız. Zira mübarek azledilen bu topraklardan pek çok peygamber gelip geçmiş ve burada vefat edip buraya defnedilmislerdir. Bu durum da bu toprakları bereketli kılmıştır. 
Biz, Asım' ın nesli Fikr-i Asım Derneği olarak Trump'ı, almış olduğu kararı ve yıllardır Müslüman kanına doymayan Israili lanetliyor; İslam âlemini bu acımasız ve alçakça alınan karar doğrultusunda tek yürek tek bilek olmaya davet ediyoruz.
 
Hasan Kansizoglu 
FİKR-İ. ASIM
DÜŞÜNCE VE FİKİR HAREKETİ
Rize ilbaskani

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.