Gelecek Gençlikle Gelecek

Gelecek Gençlikle Gelecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan Gençlik Merkezi liderleri ve eğitmenlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Gençlik Gelecektir
Toplantıda çalışmalarından dolayı Gençlik Merkezi yöneticisi , gençlik merkezi liderleri ve eğitmenlerine teşekkür eden Halil Pehlivan konuşmasında:
“Dünya Nüfusunun yarısı 20 yaş altındaki insanlardan oluşuyor ve bu gurubun %90’ı gelişmekte olan Ülkelerde yaşıyor. Günümüzde gençlik gelecek açısından kritik bir rol üstlenmiş durumda. Gençlik yakın bir gelecekte yapılması gereken değişimin asıl aktörü olacaktır. Dolayısıyla gençliğin enerji,motivasyon ve yaratıcılığı değişimi zorlamak için önemli bir kaynaktır” dedi.
Dolayısıyla geleceğin tohumlarını taşıyan gençlerimizin geleceğin sorumluluğunu üstlenmesi açısından bu günden iyi planlama yapılması gerektiğini ve büyük “Pencereye Bakmak” gerektiğini dile getirdi.

Gençliğin olduğu yerde kurumsal olarak bizde yanı başında olmalıyız

Rize’nin nüfusunun yaklaşık olarak 100 bin civarında gençlerden ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Halil Pehlivan:
    Bu şunu gösteriyor : Rize’de gençlik her yerdedir. Öyleyse kurumsal olarak da bizde bu gençlerin yanı başında olmalıyız dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan :
Bakanlık olarak gençliğe kurumsal kimlik kazandıran bir bakanlığız. Adeta bakanlık olarak “ Gençliğin” bakanlığıyız.Öyleyse büyük bir medeniyetin çınarının altında; tarihte gençliğinin muazzam bir medeniyet ortaya koyulduğunu, bu günün gençliğinin bu ulu çınarın gölgesinde büyük bir sorumluluk üstlendiğini dolayısıyla bin beş yüz yıllık bir tarihin süzgecinden geçerek  adeta damıtılarak bu günlere gelirken geçmişten çok büyük bir çaba sarf edilmesi gerektiğini bilmeliyiz dedi.
Devletimizin adeta gençliğin üzerinde titrediğini belirten Halil Pehlivan : her birimiz adeta bir gencin “israf” olmaması için Rize’de çalışmalıyız dedi.

Gençliğe özgü projeler yapmak gerekir

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü konuşmasında Rize'de 100 bin çocuk ve gencin olduğu yerde her birimiz ve kurumumuz nasıl olması gerektiğini sorgulamak gerektiğini dile getirerek :
Farkındalık ve çeşitlilik yaratanlar bir adım öndedir. Bunun için “ gençler” yetişkinlerden ve toplumdan ne istiyor, toplum gençlikten ne bekliyor sorusunu zihinlerde canlı tutarak etkin kalıcı ve meselenin özünü yansıtan “ projeler” gerçekleştirmeliyiz dedi.
Yapacağımız projelerin “ marka” düzeyinde olması gerektiğini dile getiren Halil Pehlivan :
 Okullarımızdaki gençlere , Üniversitemizde gençlere ,ilklere yönelik adımlar atmalıyız.



Gençlik Merkezinin Hedefi

Rize Gençlik Merkezinin büyük bir sorumluluk üstlendiğini  dolayısıyla 2013 yılından itibaren yapacağı faaliyetler , etkinlikler,organizasyonlarıyla “ cazibe” merkezine dönüşmesi gerektiğini ifade eden Halil Pehlivan :
    Gençlik Haftasının kutlanmasına özel bir titizlikle hazırlanılmasını, Okullarımıza yönelik tanıtım ve organizasyon faaliyetleri yapılmasını,Engelli gençlerimize yönelik etkinliklerin gerçekleştirilmesini , üniversite gençliğiyle birlikte proje ve birlikte çalışmalar yapılmasını dile getirerek , gönüllü üye sayımızın yanı sıra etkin gönüllü kardeşlerimizin gençlik faaliyetlerine katılımlarının sağlanması için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğini dile getirdi.
Toplantı sonunda Halil Pehlivan : Gençlik Merkezi çalışanlarını kutlayarak yeni yılın bütün gençlerimize ,ailelerine ve Rize’mize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek toplantıyı sona erdirdi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.