Giresun’da soluk borusuna saç tokası kaçan bebek rize’de hayata tutundu

Giresun’da soluk borusuna saç tokası kaçan bebek rize’de hayata tutundu

Giresun’da soluk borusuna saç tokası takılınca hayatı tehlikeye giren 11 aylık ali bebek, hava ambulansı ile getirildiği rize’de kurtarılarak sağlığına kavuştu

Giresun’da oynarken soluk borusuna saç tokası takılan 11 aylık Ali bebek, hava ambulansı ile acil olarak nakledildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahale ile kurtarılarak sağlığına kavuştu.
Hava ambulansı ile Giresun’dan acil olarak Rize’ye nakledilen 11 aylık Ali Ayar’a ilk müdahale Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam Çocuk Cerrahı Yrd.Doç. Ahmet Salih Calapoğlu ve ekibi tarafından yapıldı. Ameliyata alınan 11 aylık bebek, kapalı yöntem denilen bronkoskopi ile akciğerine kadar ulaşan çekirdek kabukları da temizlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, "Hastamızı acil şartlar altında hastanemize ulaşır ulaşmaz operasyona aldık ve kapalı yöntemle yani bronkoskopi ile ana hava yolundaki yabancı cismi başarılı bir şekilde çıkardık. Ana hava yolundan akciğerine kadar ulaşan kabuklu yabancı cismi başarılı bir operasyonu ile aldık. Kabuklu cismin akciğerin derinlerine kadar gitmemesi de bizim için büyük bir şans. Bu söz konusu olmasaydı operasyonu açık ameliyatla yapmak zorunda kalacaktık. Kapalı yöntem dediğimiz bronkoskopi ile ameliyatımızı gerçekleştirdik" dedi.
Minik bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.