Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Rize'de

Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Rize'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyeleri üzerine Anadolu’yu gezen Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Cho Yunsoo ziyarette, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyeleri üzerine başta Rize olmak üzere Anadolu'nun değişik şehirlerini gezdiğini belirterek, "Türkiye, Ankara ve İstanbul'dan ibaret değil. Onların dışında kalan çok önemli şehirler de var. Hem kendi tecrübelerim hem de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın tavsiyeleri çerçevesinde Rize ve Anadolu’nun diğer şehirlerini de görmeye gidiyorum. Rize, güzel bir şehir ve burada sizinle tanışmaktan büyük onur duydum. Özellikle kardeş Rize halkına ve Türk halkına olan yakınlığımızdan dolayı Rize’yi de görmek ve sizlerle tanışmak bizim için önemli. Rize halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver. Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün daha da büyümekte. İki ülke arasında ortak tarih ve ortak değerlerimiz var. Buradan aldığımız bilgiler ve intibalar doğrultusunda Koreli iş adamlarına Rize’yi anlatacağız. Türkiye ile Güney Kore arasındaki ikili ilişkiler güzel ama Güney Kore’den bazı şehirler ve Türkiye’den bazı şehirleri kardeş şehirler yapmayı amaçlıyoruz. Öncelikle şehri ve buradaki imkanları bir tanımak istedik. Bundan sonra çok daha yakın ve sıcak ilişkiler oluşturulması ile ilgili adımlar atılacaktır” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı ”Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan bir dostluk ilişkisi bulunduğuna dikkat çekti. Biz zaten birbirlerine çok sıkı bağlarla, çok köklü tarihi bağlarla bağlı ülkeleriz. Bu çerçevede biz de Rize’nin gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında tanıtılmasına çok önem veriyoruz” dedi.

Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Çaykur 100.Yıl Çay Paketleme Fabrikası, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Talip Kahraman El Sanatları Merkezi ile Ziraat - Botanik Çay Bahçesi’ni de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.













HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.