Güneysu’da hasta kadına yol eziyeti

Güneysu’da hasta kadına yol eziyeti

Güneysu’da hasta kadına yol eziyeti

Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı Köyünde kendi arazisine yapmak istediği yola izni verilmeyen Erkan ailesinin hasta olan 78 yaşındaki ferdi sedye ile dik bir patika yoldan tedavi için hastane götürülüp getiriliyor.

Kıbledağı Köyü kırlangıç Mahallesinde yaşayan Ahmet Erkan’ın yatalak olan annesi Emine Ayhan sürekli tedavi için ambulansla Rize’deki hastaneye götürülüyor. Ancak ailesi evine yol olmadığı için hasta kadını mahallelinin yardımıyla sedye aracılığı ile dik patika yoldan taşınmak zorunda kalıyor. Evine 120 metre mesafeye kadar getirilen yolu evine bağlamak isteyen Ahmet Erkan’a iddiaya göre köy muhtarı etüt onayı vermiyor. Büyük sıkıntı yaşayan ve hasta kadını bin bir eziyetle taşımak zorunda kalan ailesi İl Özel İdare Genel Sekreterlinden yardım bekliyor.



KENDİ ARAZİME YOL YAPAMIYORUM

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Erkan, “Kendi arazimden 120 metre yol geçirerek evime araç ulaşımını sağlamak istiyorum. Ancak muhtar Halil Köse’nin onay etüt onayı vermemesi nedeniyle evime yol alamıyor. Hastanede sürekli tedavi görmek zorunda kalan yatalak yaşındaki annemi sedye ile dik ve dar patika yoldan 6-7 kişinin yardımıyla sürekli hastaneye götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Bu görüntü köyümüze hiç yakışmıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.