Hasan Karal Rize merkezdeki esnaf ziyaretlerinde

Hasan Karal Rize merkezdeki esnaf ziyaretlerinde

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize merkezdeki esnaf ziyaretlerinde Anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi vererek evet’le birlikte koalisyon dönemlerinin sona ereceğini ifade etti.

 Milletvekili Karal Rize merkezdeki esnaf ziyaretlerinde hemşerileriyle kucaklaşarak referandum süreci ve Anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler verdi. 16 Nisandaki Referandum oylamasından çıkacak evet sonucuyla birlikte ülkemizde krizlerin yol açtığı ve istikrarsızlığın temel nedeni olan koalisyon dönemlerinin sona ereceğini, istikrarlı ve hızlı adımlarla ilerleyen bir Türkiye’ye geçileceğini ifade etti. Karal  ayrıca meclisin  ara vermesiyle birlikte daha çok hemşerileriyle bir arada olacaklarını ve anayasa değişikliğini tek tek  anlatacaklarını ifade etti.

 
Milletvekili Karal, Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, ülkemizin özellikle koalisyon dönemlerinde çok zor günler geçirdiğini belirterek, “ yeni anayasa değişikliğiyle birlikte koalisyon dönemleri sona eriyor. Artık halk tarafından yüzde 50.1 oy ve fazlasını alarak seçilen cumhurbaşkanı halktan aldığı yetkiyle kabinesini kuracak ve icraatlarına hızlı bir şekilde başlayacak. Bu zamana kadar koalisyonlarda ülkemiz istikrarsızlığa sürüklendi ve milletimiz zor günler geçirdi.  Bu referandum da vesayet sistemine son veriyoruz. Gerek askeri gerek bürokratik vesayet bu sistemle sona erecek. Millet doğrudan hükümetini kendisi belirleyecek. Artık koalisyon dönemlere son vereceğiz. Bu ülkede kısa süreler içinde değişen hükümetlerin ülkemize nasıl kan kaybettirdiğini iyi biliyoruz.  ”  dedi.
 
Fatih 21 yaşında İstanbul’u fethetmişse torunları da Türkiye’nin geleceğine Mühür vuracak enginliktedir.
 
Milletvekili Karal seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili muhalefetin eleştirilerine de cevap vererek, “ Bu değişiklikle gençler seçmenin yanında seçilme yeterliliğine de layık  görülüyor. Gençlerin önü açılıyor. Tabi bunu  eleştirenler de oluyor. Sanki TBMM’nin çoğunluğu 18  yaşındaki gençlerden oluşacak gibi yansıtılıyor. 18- 25 yaş arasında 7-8 milyon genç var. Bu gençlere güvenmemek ve inanmamaktır.  Fatih eğer İstanbul’u 21 yaşında fethedebilmişse fatihin torunları da Türkiye’nin geleciğine mühür vurabilecek  enginlikte ve zenginliktedir.” dedi
 
Milletvekili Karal anayasa değişikliğiyle birlikte TBMM mevcut durumundan çok daha güçlü hale geleceğini belirterek, “Şu anda bürokrasinin hazırlamış olduğu yasa teklifleriyle ilgili parmak kaldıran bir  görüntümüz var.  Ama anayasa değişiklinde kanunları bizzat milletvekillerinin hazırladığı bir yasama organı ortaya koyacağız. “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.