Havuz, Rize Sınırlarını Aştı

Havuz, Rize Sınırlarını Aştı

AK Parti milletvekili aday adayı Erdal HAVUZ Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Sarp sınır kapısını ziyaret etti

Rize ticaretinin dahada gelişmesi için neler yapılabileceği konusunda Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında basın toplantısı düzenledi. Havuz basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ,yönetim kurulu üyeleri,muhterem Hopalı iş adamlarımız,yatırımcılar,kıymetli basın mensubu arkadaşlarım,AK Parti Rize Milletvekili aday adayı olarak bugün gerekli temaslarda bulunmak üzere Artvin'imizin güzel ilçesi Hopayı ziyarete geldim.

Böylesine sıcak ve dostane karşılanmamız bizleri çok memnun etmiştir. Ziyaretlerimize Sarp Gümrük Müdürlüğününden başladık.
Siyasete girmeden önce Ekonomi Bakanlığı Rize Gurup Başkanı olarak Hopa'ya hizmet ediyordum.2014 yılında Rize Gurup Başkanlığından yapılan ihracat partisi miktarı 2700 iken bunun yaklaşık 1700 tanesi hopalı firmalarımız tarafından karşılanmaktadır.Grup Başkanlığının denetimleri yanından Sarp ve Hopa Gümrüklerinden bedelsiz olarak yapılan yaş meyve sebze ve diğer emtia ürünlerinde  yaklaşık beyanname sayısı 4500 e ulaşmaktadır.Daha önce zaten Hopa ilçemizde Gurup Başkanlığı mevcut iken işlem hacmi bitme noktasına geldiğinden kapanmıştı.Bugün gelinen nokta itibariyle Ülkemizin Kafkasya,Rusya ve Orta Asya'ya açılan kapımızda,  bu Ekonomi Bakanlığı Gurup Başkanlığının açılmasının çok elzem olacağı düşüncesindeyim.


Bir diğer önemli sorun TSE biriminin ,ulaştırma bürosunun ,turizm bürosunun aynı şekilde açılması gerektiğini düşünüyorum.

Sarp gümrük sahasında mevcut bulunan personelimizin azlığı en önemli sorunu teşkil etmektedir.özellikle araçların ve yolcu gidişlerinin bulunduğu merkezlerde polis sayısının artırılması işlemleri çok hızlandıracaktır.İhracatda zaman en önemli semayemizdir.Üstünlük kurduğumuz pazarları kaybetmememiz için işlemlerin hızlı yapılaması büyük önem arzetmektedir.Gürcistan tarafında alanın küçük olmasına karşılık personel sayısının fazlalığı dikkatimizi çekmiştir.


Hopa gümrüğünden açılan ihracat beyannamesi sayısı 2014 sayısı 18000 sayısı gerçekten ülkemiz için önemli bir ihracat kapısı olduğunu göstermektedir.''dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.