Hemşehrimiz Şaban Yılmaz'a Yeni Görev

Hemşehrimiz Şaban Yılmaz'a Yeni Görev

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım görevinden alındı. Yıldırım bakanlık yüksek müşavirliğe atanırken, bu göreve Rizeli Hemşehrimiz Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz getirildi.

Enis Yavuz Yıldırım, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevinden yüksek müşavirliğe atanırken, bu göreve de Rizeli Hemşehrimiz Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz getirildi. Müsteşar yardımcılığı görevini vekaleten yürüten Ömer Faruk Aydıner ise asaleten atandı. Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Talip Bakır da müsteşar yardımcılığı görevine getirildi.
 
Kararnameyle Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kar atanırken, bu görevi daha önce yürüten Muharrem Ürgüp de bakanlık yüksek müşavirliğine getirildi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Servet Gül, yüksek müşavirliğe atanırken, boşalan bu görev için Ankara Cumhuriyet Savcısı İdris Ünal'ın ataması gerçekleştirildi.
 
Bakanlık Yüksek Müşaviri Erdal Demir, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına getirilirken, bu görevi daha önce yürüten Birol Terlemez ise Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği'ne atandı. Strateji Daire Başkanlığı görevini yürüten Alpaslan Azapağası da yüksek müşavirliğe atandı. Buradan boşalan göreve ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Tetkik Hakimi Ertuğrul Çekin getirildi. 


ŞABAN YILMAZ KİMDİR ?

Şaban Yılmaz 1970 Rize doğumludur. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Şaban Yılmaz, Yozgat Çayıralan, Ardahan Çıldır, Bursa Gürsu, Trabzon Beşikdüzü ilçelerinde savcılık görevleri yaptıktan sonra Mardin Midyat'tan sonra Bartın'da 3.5 yıl Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu. Şubat 2014'te yayımlanan HSYK'nın adli idari yargı kararnamesi  ile Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Yılmaz, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.