'Hepimiz Bu Milletin Hizmetkârıyız'

'Hepimiz Bu Milletin Hizmetkârıyız'

Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarlarına "Hizmetçi Eğitim Semineri" verildi.

Rize Valiliği tarafından Merkez İlçe köy ve mahalle muhtarlarının görevlerindeki iş ve işlemleri daha iyi yürütebilmesi amacıyla eğitim semineri düzenlendi.

 Öğle yemeğinde eğitime katılan muhtarlarla bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı,  “Özellikle köylerimizde ve mahallelerimizde kamu hizmetlerinin takip edilmesi noktasında vatandaşın sorunlarının kamu idarelerine iletilmesi konusunda ciddi bir görev ifade ediyorsunuz. ”dedi. Yemeğe Vali Yazıcı’nın yanı sıra İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Vali Yardımcıları Mehmet Özer, Şefik Aygöl, Turan Yılmaz,İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı,Rize İl Mahalli İdareler Müdürü Muhammet Kalyoncu, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, muhtarlık görevinin önemine değinerek; “Muhtarlar bizim mahallelerimizdeki, köylerimizdeki temsilcilerimizdir. Muhtarlarımız, yaşadıkları mahallelerin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiriyorlar. Hepimiz bu milletin hizmetkârıyız. Rize’ninher köşesinde her noktasında neye ihtiyaç varsa onları beraber göreceğiz. Yerel yönetimler ve kamu idareleriyle olan işbirliği içinde, muhtarların da önemli bir rolleri olduğunu söyledi.


Vali Yazıcı,”Hizmetiçi Eğitim Seminerinin muhtarlarımızın görevlerini yaparken daha bilgili, daha donanımlı olacakları, bunun sonucunda da muhtarlarımızın kendilerine güveni artacağından yapmış oldukları ve gördükleri hizmetlerde bu sebeple kalite olacağını, bu bilgilerle mahallenizde köyünüzde vatandaşlarımıza hizmet verirken veya vatandaşlarımızın sizden bir talebi olduğunda yerinizde vatandaşa doğru bilgi vermiş olacaksınız.” dedi.

Ortak akıl ve somut projelerle Rize’yi bir bütün olarak daha iyi konuma getirmek için çaba sarf edilmesinde herkesin üstüne görev düştüğünü belirten Vali Yazıcı, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.


 

Eğitimlerde Muhtarlara Türk İdare Yapısında Mahalli İdareler, Nüfus Teşkilatının yapısı ve görevleri,Mernis Sistemi bilgilendirmeleri, kimlik paylaşım sistemleri(KPS),Adres Kayıt Sistemi(AKS),Tebligat kanunu, muhtarlarca sistem kullanımı ve belge üretimi, SGK kapsamında çiftçilerimizin, köylülerimizin sağlık alanlarından nasıl yararlanabilecekleri ve nasıl emekli olabilecekleri konusuna kadar birçok başlık hakkında muhtarlara bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.