İl Başkanı Avcı Mahalle Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

İl Başkanı Avcı Mahalle Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı Rize merkez’deki Mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

Bugün öğretmenler evinde gerçekleşen toplantıda 22 mahalle başkanıyla bir araya gelen İl Başkanı Avcı mahallerdeki teşkilat çalışmalarını değerlendirerek bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Seçim süresince mahalle yönetim kurulu toplantılarının aksatılmadan yapılması gerektiğini vurguladı.
İl başkanı Avcı geçtiğimiz günlerde Rize’de yapılan, kamuoyu ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan STK temayülüne de değinerek açıklamalarda bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşları Temayülden Memnun

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayül yoklamasını değerlendiren İl başkanı Avcı, “Çok pozitif bir temayül geçirdiğimizi düşünüyorum. Rize’deki algıya baktığımızda sivil toplum başkanları ve yöneticileriyle görüştüğümüz zaman kendilerine AK Partinin inanılmaz güzel bir demokratik fırsat sunduğunu, kendilerinin de bu fırsatı değerlendirdikleri yönündeki kanaatlerini bana ilettiler. Son derece şeffaf ve disiplinli bir oy kullanma süreci yaşandı. Bütün aday adaylarımızı da salona davet ettik.  Müthiş bir ilgi vardı. Ak partinin farkı zaten burada, yaptığı her icraata millete güven telkin ediyor.” dedi

STK temayülü çok başarılı, eleştiriler demokratik kalite açısından yetersiz

Bazı STK başkanlarının ve siyasi partilerin yapılan STK temayülüyle ilgili yaptığı olumsuz açıklamaları sert bir dille eleştiren İl başkanı Avcı, “Gereken cevabı temayüle katılan STK başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hem eylem hem de söylemleriyle verdiğini düşünüyorum. Bir iki STK’nın tamamen politik bir histeriyle meseleye yaklaştığını, verdikleri refleksin sivil toplum örgütü dinamikleri ile değil tamamen siyasal bakış açılarıyla alakalı olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Zaten kamuoyu da bunları biliyor.

Demokratik kalite açısından yetersiz

Unutmamak gerekir ki “ AK Parti bir sivil toplum örgütü talebini yerine getirmiştir. Bunun sivil toplum örgütlerini siyasallaştırmakla ilgili sonuçlar doğurabileceği tamamen siyasal hissiyatla ortaya konmuş argümanlardır. Beyanatların içeriğine baktığımız zaman; evrensel demokratik İlkerlere atıf yapıyor çok şey söylemeye çalışıyorlar ama hiçbir şey söylemiyorlar, demokratik nosyona bile vakıf olamayan beyanatlar olduğunu düşünüyorum. Demokratik kalite açısından da son derece yetersiz görüyorum. Bir STK temsilcisi sıfatından ziyade siyasi parti üyesi ve yöneticisi sıfatıyla konuşulduğunu düşünüyorum. Bu eleştirilere gereken cevabı da STK başkanları ve yöneticileri vermiştir. STK temayülünde diğer parti rozetleriyle bile gelip oy kullanan arkadaşlar vardı. Çünkü AK Parti benim adaylarım içerisinden bir tercih yap demedi. Sizin kanaatleriniz nedir bunu öğrenmeye çalıştı. 1001 kişin oy kullanması büyük bir başarıdır. Bunu da sadece AK Parti başarabilir bununda altını çizmek istiyorum.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.