İl Başkanı Avcı’dan 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Mesajı

İl Başkanı Avcı’dan 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Avcı mesajında şu ifadelerle yer verdi; “Karadeniz’in güzide şehirlerinden olan Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını anmaktayız. Birinci Dünya harbi sırasında düşman işgalinden kurtuluş uğruna halkımız, kadın, erkek, genç yaşlı demeden, birlik olmayı başarabilmiş, kanlarını, canlarını feda ederek amansız bir mücadele vermiştir. Birlik olma ruhunu tüm dünyaya gösteren Milletimiz mücadelesi ile de tüm dünyada örnek teşkil etmiştir.
Aziz milletimiz tarih boyunca hep hür ve bağımsız olarak yaşamış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla ödün vermemiştir.  1.Dünya Savaşı ile bütün dünya üzerimize yüklendi. Yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgaliyle çevrili durumdaydı.  Ancak İstiklal mücadelesi sürecinde tüm Anadolu da olduğu gibi, Rize’mizde Kuvvayi Milliye ruhuyla bu mücadelenin bir parçası olmuştur. 2 Martta Rize halkının birlik ve beraberlik içerisinde verdiği istiklal mücadelesinin sembolüdür. 
Yüz yıl önce vatan toprakları nasıl işgal edilmek istendiyse, bugün de bu coğrafyada benzer senaryolarla, bazı şer odakları tarafından bunun ön şartları oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun en yakın örneği ise 15 Temmuz darbe girişimidir. 15 temmuzda Türk milleti bir işgal hareketine karşı direnmiş ve kazanmıştır. Ecdadımız nasıl ki bundan 100 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam ediyoruz. 
Vatan toprakları üzerine oynanan oyunlar malesef bitmiş değil, hemen yanı başımızda  terör örgütleri üzerinden oluşturulmak istenen  düzene hepimiz şahidiz. Kahraman ordumuz ve polisimiz sınırlarımızın ötesinde  ülkemize karşı oynan oyunları  ve kurulmak istenen  tuzakları bozmak için Afrin’de kahramanca bir mücadele ortaya koyuyor. Ordumuz ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü için kurtuluş savaşındaki gibi yedi düvele karşı kahramanca mücadele etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle  Rize’mizin kurtuluşunun 100. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını  feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.